2024/11/25
۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
پیشنهادات ما
چرا واکسن کرونای روسی و چینی ایمن  نیست؟

چرا واکسن کرونای روسی و چینی ایمن نیست؟

دو کشور چین و روسیه اعلام کردند به واکسن کرونا رسیده‌اند اما سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت ایران اعلام کرده از این واکسن‌ ها استفاده نمی کند.چرا؟

جامعه پویا - رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی(ص) با بیان اینکه واکسن‌های تولید شده در روسیه و چین تاییدیه‌های فاز ۳ را طی نکرده‌اند، گفت: وقتی یک واکسن فاز سه را طی نکرده باشد یعنی عوارض جانبی آن واکسن مورد بررسی قرار نگرفته که نباید از این موضوع غافل شد.

دکتر رسول دیناروند در سومین نشست ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با موضوع آخرین دستاوردهای حوزه واکسن کرونا که به صورت آنلاین برگزار شد، ساخت واکسن را بر اساس چندین استراتژی دانست که یکی از آنها "زیرساخت" است و افزود: این زیرساخت‌ها برای تولید واکسن در ایران وجود دارد و بر اساس آن محققان ایرانی روشی با استفاده از ویروس‌های ضعیف شده برای تولید واکسن را در پیش گرفتند.


دیناروند در خصوص واکسن روسیه برای پیشگیری از ویروس کرونا خاطرنشان کرد: این واکسن هم اکنون تأییدیه های اورژانسی را اخذ کرده است. همچنین دو شرکت چینی هم توانسته‌اند با همین استراتژی، تأییدیه‌ها را دریافت کنند.

رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی (ص) باتأکید بر اینکه برخی کشورها که تأییدیه اورژانسی دریافت کرده اند، اکنون در مراحل کارآزمایی هایی هستند، ادامه داد: در کشور چنین زیرساختی وجود ندارد که بتواند تأییدیه اورژانسی دریافت کند. ولی این روش اخذ تاییدیه بدون طی کردن مراحل تاییدیه را نمی‌توان به کل دنیا تعمیم داد و نباید از عوارض جانبی واکسن‌های تولیدی غافل بود.

 

نیاز به واکسیناسیون 70 درصدی

وی با تأکید بر اینکه کشورهای غربی، بودجه‌های سنگینی برای تولید و آزمایش واکسن کرونا اختصاص داده‌اند، ادامه داد: هر یک از واکسن‌ها باید مراحل یک، ۲ و ۳ را طی کنند تا بتوانیم بعد از طی این مراحل، واکسیناسیون ۷۰ درصدی یک جمعیت را داشته باشیم تا زنجیره انتقال متوقف شود.

دیناروند با تأکید بر اینکه باید بدانیم با کدام استراتژی و کدام مسیر را برای واکسینه کردن مردم در پیش بگیریم، خاطر نشان کرد: همچنین در کشورهای دیگر نسل‌های جدیدی از تولید واکسن را در پیش گرفته‌اند که پیشرفت آنها شاید کند باشد، ولی ظرفیت تولیدشان بالا می‌رود؛ نسل‌های جدید واکسن ظرفیت تولید بالایی خواهند داشت که امیدواریم در سال ۲۰۲۱ به مرحله واکسینه سازی مردم برسند.

رییس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی (ص) با بیان اینکه در واقع روسیه دو واکسن دارد که هیچ کدام فاز سه را طی نکرده‌اند، اظهار کرد: از طرف دیگر واکسن چینی هم فاز سه را طی نکرده و اکنون در شرایط فوریتی برای جمعیت خاصی استفاده می‌شود.

وی افزود: وقتی یک واکسن فاز سه را طی نکرده باشد یعنی عوارض جانبی آن واکسن مورد بررسی قرار نگرفته که نباید از این موضوع غافل شد.

دیناروند ادامه داد: تولید واکسن‌ها به روش‌های ژنتیکی جدید براساس mRNA توسط شرکت روسی در پیش گرفته شده که این شرکت ظرفیت تولید دارویی ندارد؛ اما با شرکت دیگری که ظرفیت تولید دارد، ائتلاف کرده و با همکاری یکدیگر تحقیقات و تولید واکسن کرونا را در پیش گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه "اگور شاهین" از برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) در سال ۲۰۱۹ از محققان برجسته‌ای است که خوشبختانه اکنون وارد پروسه تحقیقات تولید واکسن کرونا شده است و با چندین شرکت بنا دارد این واکسن را به نتیجه برساند.

رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی (ص) خاطرنشان کرد: اگور شاهین کسی بود که بعد از اخذ جایزه مصطفی توانست به قهرمان توسعه واکسن در دنیا تبدیل شود و این یک ارزش است. نتیجه کار اگورشاهین که تولید واکسن با همکاری چند شرکت است، اکنون مرحله سه را طی می‌کند که ارزش این کار بالا است.

دیناروند با تأکید بر اینکه تاکنون تست‌های این واکسن مثبت بوده است، گفت: شاید این واکسن یکی از اولین واکسن‌هایی باشد که با قیمت مناسب به بازار عرضه شود.

وی گفت: پیش بینی می‌کنیم و امیدوار هستیم که این واکسن در نیمه اکتبر تمام شود و نتایج آن در انتهای اکتبر تأییدیه بگیرد. تا پایان سال فرصت زیادی نداریم اما امیدواریم که این واکسن در دسترس قرار بگیرد.

وی در خصوص واکسینه شدن افراد با این واکسن اظهار کرد: پیش بینی می کنیم ۵۰ الی ۶۰ درصد بتوانند با این واکسن، واکسینه شوند تا زنجیره انتقال کرونا کند شود.


 

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.