2024/04/25
۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
طرز تهیه روغن دنبه بدون  به روش خانم های آذربایجانی

طرز تهیه روغن دنبه بدون به روش خانم های آذربایجانی

طرز تهیه روغن دنبه بدون بو به روش خانم های اذربایجانی را اینجا بخوانید

جامعه پویا - تهیه روغن دنبه بدون بو روش خاصی دارد که مردم آذربایجان در این زمینه کاملا حرفه ای عمل می کنند. اگر می خواهید از روغن دنبه بدون بو استفاده کنید از این روش پیروی کنید. 

بیشتر بخوانید : طرز تهیه روغن دنبه بدون بو و خوش عطر

 مواد لازم برای تهیه روغن دنبه

دنبه گوسفندی ۲ کیلوگرم
آب ۲ کاسه
سرکه سیب ۱ پیمانه
پیاز ۳ عدد
ماست ۱ کیلوگرم
هل ۳ عدد
رزماری یا برگ بو ۱ عدد
نمک ۱/۴ پبمانه
زردچوبه به مقدار لازم

روغن دنبه


طرز تهیه روغن دنبه بدون بو با ماست و سرکه

ابتدا دنبه ها را خرد کنید و یا می توانید آن را ها را یکبار چرخ کنید سپس داخل یک کاسه آب نمک درست کنید و دنبه ها را داخل آب و نمک ریخته و اجازه دهید بمدت ۸ ساعت داخل آن بماند سپس آبکش کنید.
بعد از آبکش کردن آن را داخل قابلمه ریخته و ۳ عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت درسته داخل آن بریزید و روی شعله بسیار ملایم به مدت ۶ ساعت قرار دهید تا به روغن برسد و رنگ دنبه ها قهوه ای رنگ شود.
وقتی رنگ دنبه ها کمی تغییر کرد سرکه سیب را اضافه کنید و هم بزنید بهتر است برای کیفیت بهتر روغن دنبه از سرکه خانگی استفاده کنید ولی اگر در دسترس نیست نگران نباشید.


روغن دنبه را آبکش کنید تا جزغاله آن جدا شود سپس روغن صاف بدست آمده را داخل قابلمه ریخته و به آن ماست و کمی زردچوبه و هل و چند عدد برگ رزماری تازه یا خشک را اضافه کنید.
در ادامه مواد را هم بزنید و روی شعله ملایم بمدت ۱ ساعت دیگر قرار دهید تا روغن دنبه تهیه شود سپس آن را از صافی یا پارچه نخی رد کنید و داخل ظرف های شیشه ای ریخته و بعد از خنک شدن داخل یخچال نگهداری کنید شما می توانید از این روغن بجای روغن صنعتی استفاده کنید.


نکته 


می توانید از چوب دارچین برای از بین بردن بوی بد دنبه استفاده کنید. 
اضافه کردن گل محمدی خشک نیز از روش های دیگری است که مردم آذربایجان حین روغن گیری از دنبه استفاده می کنند. 
سرکه سفید دنبه را تیره می کند اگر دوست نداشتید می توانید از آن استفاده نکنید. 
صبر مهمترین عامل برای روغن گیری از دنبه است شما باید ساعتها وقت بگذارید و روی حرارت کم از دنبه روغن گیری کنید. 
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.