جامعه پویا -شله زرد مجلسی و نذری همیشه نباید خیلی زیاد باشد می توان در حجم کم با ترفندهای خاص این شله زرد را درست کرد.
مواد لازم
برنج دانهریز؛ یک پیمانه
آب؛ ۶ پیمانه
شکر؛ ۲ پیمانه
خلال بادام؛ یکچهارم پیمانه
کره؛ ۵۰ گرم
زعفران ساییده و دمشده؛ نصف استکان
گلاب؛ نصف پیمانه
دارچین، خلال بادام و پسته به مقدار لازم
هل به میزان دلخواه
طرز تهیه
برنج را خوب بشویید و حداقل ۳ ساعت در آب گرم خیس کنید، بعد از ۳ ساعت آب آن را خالی کنید. ۶ پیمانه آب روی برنج بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا بپزد. (برای اینکه عطر و طعم بهتری بگیرد میتوانید هل را ساییده و مقداری آبجوش روی آن بریزید و بعد آب آن را صاف کرده و به آب برنج اضافه کنید تا با عطر هل خیس بخورد).
وقتی برنج کاملا پخت (بعد از حدود یک ساعت) شکر را به آن اضافه کنید. شکر کمی آب میاندازد پس اگر آب شله زردتان کمی زیاد شد اصلا نگران نباشید در پروسه جوشیدن و حین پخت، تبخیر میشود.
شکر را میتوانید در آب هم حل کرده و به صورت شهد به شله زرد اضافه کنید اما از آنجاییکه ما روش ساده و سریع را در نظر گرفتهایم مستقیما شکر را اضافه میکنیم.
کره و هل ساییده شده را به همراه زعفرانی که با آب جوش مخلوط کردهاید به برنج اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پخت این دسر حدود ۳ ساعت طول میکشد، وقتیکه احساس کردید غلظت آن به حد مطلوب رسیده است گلاب و هل را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه از روی شعله بردارید.
در مرحله آخر خلالهای بادام را اضافه کنید و هم بزنید. در صورتی که تمایلی به اضافه کردن خلال بادام ندارید میتوانید تنها برای تزئین از آن استفاده کنید.
شله زرد شما آماده است، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با استفاده از دارچین و باقیمانده پودر هل و خلال بادام و پسته تزیین کنید. میتوانید آن را در ظرف دلخواه بریزید و در کنار یک استکان چای داغ، انواع دمنوش یا چای ماسالای مخصوص میل کنید و لذت ببرید.
نکته
برای اینکه شله زرد رنگ زردی بیشتری بگیرد می توانید هنگام خیس کردن برنج به آن زردچوبه اضافه کنید. همچنین در کنار زعفران که دم می کنید رنگ زعفران که شامل گلبرگ زعفران است هم دم کنید و زردی آن را بیشتر کنید.