2024/04/27
۱۴۰۳ شنبه ۸ ارديبهشت
طرز تهیه خورش بادمجان رستورانی و مجلسی

طرز تهیه خورش بادمجان رستورانی و مجلسی

خورش بادمجان یک غذای اصیل ایرانی است که طرز تهیه آن حتما باید حرفه ای و خاص باشد تا طعم مطلوب را داشته باشد. طرزط تهیه خورش بادمجان مجلسی و خاص را اینجا بخوانید

جامعه پویا-خورش بادمجان یکی از خورش‌های پرطرفدار و خاص است که مخصوصا در فصل تابستان که بادمجان تازه هست بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر از جمله افرادی هستید که نباید گوشت قرمز بخورید اصلا نگران نباشید خورش بادمجان را می‌توانید با گوشت سینه مرغ یا حتی قارچ هم تهیه کنید.

 

 

طرز تهیه خورش بادمجان

 

بیشتر بخوانید: نکات مهمی که در پخت جوجه کباب باید رعایت کرد

 

مواد لازم

گوشت خورشی :نیم کیلو(می توانید به جای گوشت از همین وزن قارچ یا سینه مرغ هم استفاده کنید)

بادمجان قلمی:6 عدد

پیاز: 1 عدد بزرگ

گوجه فرنگی:2 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل:به مقدار لازم

قوره : 300 گرم

( درصورتی که قوره ندارید پودر لیمو عمانی:به مقدار لازم)

 

 

دستور پخت خورش بادمجان

طرز تهیه خورش بادمجان 

برای تهیه یک خورش بادمجان خیلی خاص، ابتدا باید بادمجان‌ها را آماده کنید. سعی کنید بادمجانی که انتخاب می کنید قلمی و کشیده باشد. بعد از اینکه بادمجان را پوست کندید، ان را به مدت چند ساعت مقابل نور افتاب قرار دهید. تا آب آن کشیده شود. بهتر است کمی به آن نمک بزنیدتا کاملا آب ان خشک شده و ترد شود. سپس آن را سرخ کنید.

برای درست کردن خورش بادمجان مجلسی ابتدا تابه ای را روی حرارت قرار داده و کمی روغن بریزید تا گرم شود. پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه گوشت (سینه مرغ یا قارچ)داخل تابه بریزید و تفت دهید، زردچوبه وفلفل سیاه را بریزید و برای ده دقیقه گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ داده و بوی زهم گوشت از بین برود. در این مرحله رب را افزوده و برای یک دقیقه آن را تفت دهید تا رنگ داده و بوی خامی آن از بین برود. در ادامه حدود 5 تا 6 لیوان آب داخل خورش بریزید و اجازه دهید خورش بجوشد، سپس شعله را کم کنید و بگذارید گوشت پخته و خورش جا بیافتد.در حین پخت آب خورش را چک کنید و اگر لازم بود کمی آب به آن اضافه نمایید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیاپلوی مجلسی و خاص

 

 

طرز تهیه خورش بادمجان

بعد از اینکه گوشت پخت و آب خورش کشیده شد و تقریبا سه لیوان آب داخل آن باقی ماند، نمک و قوره ها (یا گرد لیمو)را اضافه کنید و خورش را هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. حالا بادمجان ها را روی خورش بچینید و پیاز سرخ شده را روی بادمجان ها بریزید و پخش کنید. درب قابلمه را به حالت نیمه باز قرار داده و خورش را با شعله ملایم برای 10 دقیقه دیگر بپزید تا بادمجان ها نرم شده و طعم خورش را به خود بگیرد.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه نثار رستورانی

فوت و فن های پخت خورشت بادمجان

 

بعد از 10 دقیقه درب قابلمه را بردارید و گوجه ها را به شکل حلقه های برش بزنید و روی بادمجان ها بچینید. و دوباره درب قابلمه را ببندید تا گوجه ها کمی نرم شوند، دقت کنید که گوجه ها را زیاد نازک برش نزنید زیرا در اثر حرارت ممکن است له شوند. بعد از 5 دقیقه به خورش سر بزنید اگر آماده بود آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بکشید و با برنج سرو کنید.. شما می توانید قبل از اینکه گوجه را برای پخت روی خورش قرار دهید انها را سرخ کنید. زمانی که بادمجان را سرخ می کنید می توانید گوجه را هم سرخ کنید. همچنین می توانید کمی زعفران به غذا اضافه کنید تا خورش خوشرنگی داشته باشید. 

توجه داشته باشید خورش بادمجان ملین و طبع سردی دارد بنابراین بهتر است بعد از استفاده از این خورش کمی مربا یا خرما میل کنید. 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.