2024/04/26
۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی و نکاتی که سرآشپزها بلدند

طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی و نکاتی که سرآشپزها بلدند

خورش قورمه سبزی غذای سنتی ایرانیان است که در همه خانواده ها طرفدار دارد. دستور پخت خورش قورمه سبزی مجلسی و خاص را اینجا بخوانید.

جامعه پویاخورش قورمه سبزی ،غذای سنتی ایرانیان است که تقریبا همه خانواده ها به آن علاقه مند هستند و می پزند ،اما همین خورش مرسوم فوت و فنی دارد که اگر رعایت نشود طعم خورش قورمه سبزی خاص و عالی را نخواهد داشت.

اگر می بینید که در مجالش سرآشپزها قورمه سبزی خاصی می پزند که شما در خانه نمی توانید آن را بپزید .برای اینکه بتوانید قورمه سبزی مجلسی بپزید باید نکات زیر را رعایت کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بادمجان رستورانی و مجلسی

 

طرز تهیه خورش قورمه سبزی مجلسی

مواد لازم برای خورش قورمه سبزی مجلسی

گوشت (گوسفندی) 250 گرم

لوبیا چیتی               100 گرم

سبزی قورمه آماده 500 گرم

پیاز داغ  2 قاشق غذاخوری

لیمو عمانی              4 عدد

روغن      به میزان لازم

شنبلیله خشک         1 قاشق غذاخوری

رب انار ترش         1 قاشق غذاخوری

نمک،فلفل سیاه و زردچوبه    به میزان لازم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیاپلوی مجلسی و خاص

 

خورش قورمه سبزی

طرز تهیه:

لوبیا چیتی را از 24 ساعت قبل در اب قرار دهید و ان را خیس کنید. اینکار باعث می شود تا گازی که لوبیا بعد از پخت در معده ایجاد می کند به خوبی گرفته شود و خیلی خوب و نرم بپزد. لوبیا را جدا گانه بپزید. قبل از اینکه کاملا پخته شود و در حالت نیم پز زیر اجاق را خاموش کنید.

لیمو امانی را هم از قبل خیس کنید و بعد بجوشانید تا تلخی ان گرفته شود. حالا نوبت گوشت است. برای تفت دادن گوشت ابتدا داخل قابلمه پیاز نگینی را سرخ کنید و گوشت را برای تفت دادن به آن اضافه کنید. وقتی گوشت را تفت دادید حالا نوبت مخلوط کردن مواد است. سبزی را که از قبل آماده کرده اید بعلاوه  لوبیا به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. حالا نوبت اضافه کردن آب است. آب را اضافه کنید و اجازه دهید که خوب به جوش بیاد. در حالیکه مواد در حال جوشیدن است کمی به آن روغن و نمک اضافه کنید. لیمو امانی را که از قبل خیس کرده و تلخی آن را گرفته اید را هم به ان اضافه کنید. شما می توانید به جای اینکه لیمو امانی درسته داخل قورمه سبزی بریزید داخل لیمو را جدا کرده و بدون هسته به قورمه سبزی اضافه کنید. برگ های سیاه داخل لیمو امانی را از پوست جدا کنید و بدون هسته آن را داخل قورمه سبزی بریزید. سپس سایر ادویه ها را به آن اضافه کنید.

دستور پخت خورش قورمه سبزی مجلسی

 

وقتی قورمه سبزی شروع به جوشیدن کرد و به مرحله جوش های ریز رسید یعنی خورش شما اماده شده، اما برای اینکه خوب قوام داشته باشد آن را روی حرارت خیلی کم قرار دهید و نیم ساعت ان را در همان حرارت کم به حالت جوش ریز بجوشانید در این مرحله شنبلیله خشک و رب انار را به آن اضافه کنید.

لازم به ذکر است رب انار باعث کمی ترشی و سیاهی رنگ قورمه سبزی می شود اگر دوست ندارید خورش شما خیلی ترش شود می توانید رب انار را حذف کنید. اما برای سیاه شدن قورمه سبزی رب انار می تواند موثر باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه نثار رستورانی

 

 

طرز تهیه خورش قورمه سبزی

نکات مهم

اگر از گوشت گوسفندی استفاده نمی کنید می توانید از گوشت گوساله استفاده کنید اما حتما در آن آب قلم بریزید آب قلم در طعم و قوام خورش قورمه سبزی بسیار موثر است.

حتما سبزی را کاملا خرد کنید. گشنیز،جعفر، تره، شنبلیله و اسفناج سبزی های اصلی قورمه سبزی هستند.

 

 

برخی افراد نسبت به شنبلیله حساسیت دارند و بدنشان بوی شنبلیله را خیلی زود متساعد می کند،اگر دچار چنین مشکلی هستید شنبلیله را از سبزی خورش حذف کرده و کمی شنبلبیله خشک بریزید.

اگر روغن روی خورش شما جمع شده ان را جداگانه بردارید و برای هر بشقاب که خورش می کشید کمی از آن روغن اضافه کنید.

.

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.