جامعه پویا-کوفته تبریزی غذای بسیار لذیذی است اما نحوه پخت ان برای کسانی که تازه کار هستند کمی سخت است، آموزش پخت کوفته تبریزی بدون اینکه وا برود را اینجا بخوانید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده نیمه چرب 250 تا 300 گرم
لپه 4 قاشق غذاخوری
برنج 5 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
پیاز 2 عدد
سبزی معطر به دلخواه 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 2 قاشق غذا خوری
پودر جوز هندی 1/2 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و جلوگیری از وا رفتن آن
ابتدا لپه را به خوبی بپزید و کنار بگذارید تا سرد شود. بعد رنج را بشویید و به اندازه ای که همیشه برای برنج کته در ان اب میریزید ، به آن اب اضافه کنید. اجازه دهید روی حرارت کم برنج بپزد وقتی برنج خوب پخت برنج را هم گوشه ای قرار دهید تا حرارت ان گرفته شود. بعد از این مرحله ، یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به همراه لپه پخته شده و گوشت چرخ کرده داخل غذاساز بریزید تا کاملا باهم میکس شوند. اگر غذا ساز ندارید لپه را چرخ کنید یا اینکه آن را به خوبی بکوبید تا کاملا له شود. بعد با پیاز رنده شده و گوشت کاملا ورز دهید تا به خورد هم برود و کاملا بهم امیخته شود. حالا نوبت اضافه کردن سبزی معطر است. تخم مرغ ها ، برنج نیمه پز ، نمک - فلفل - زردچوبه و جوز هندی رنده شده اضافه میکنیم و با دست خوب ورز میدهیم .
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه نثار رستورانی
مواد را آنقدر ورز دهید تا زمانی که حالت چسبندگی پیدا کند و به دست بچسبد. نحوه ورز دادن بسیار مهم است. باید خیلی آن را ورز دهید و با قدرت اینکار را بکنید.
وقتی مواد به خوبی ورز داده شد آن را در یک ظرف قرار دهید یک کیسه فریزر روی آن بکشید و در یخچال استراحت دهید. حالا میتوانید کوفتهها را شکل دهید. به میزانی که میخواهید کوفتهها بزرگ یا کوچک باشند مواد را انتخاب کنید. نکته بسیار مهم این است که کوفتههای شما باید یک اندازه باشد. مهم نیز کوچک یا بزرگ باشد مهم این است که اندازه آنها یکی باشد تا میزان حرارتی که به آن میرسد در یک زمان کوفته را بپزد.
سس کوفته تبریزی
برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه ، یک عدد پیاز مانده را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا پیاز ها نیمه طلایی شوند.در هنگام تفت پیاز به آن کمی زرد چوبه بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شود.
بعد از آن رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید تا رنگ رب باز شود. کمی نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید. به جای رب میتوانید از گوجه رنده شده استفاده کنید.
بعد از آن یک تا یک و نیم پیمانه آب درداخل ظرف بریزید و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید.و بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید. در سس کوفته هم میتوانید چند عدد آلو بریزید تا طعم ملس داشته باشد.
بیشتر بخوانید: چطور کباب کوبیده به سیخ بزنیم که نریزد
جلوگیری از وا رفتن کوفته تبریزی
هنگام درست کردن کوفته ها ،مواد آن را یکبار دیگر ورز دهید و به اندازه یک پرتقال از مواد بردارید و به صورت یک گلوله بزرگ در بیاورید.
باید در حین شکل دادن کوفته ها دستتان را با آب خیس کنید تا کوفته ها به دستتان نچسبد.و نیز نباید روی کوفته ها هیچ ترکی داشته باشد.
سپس کوفته های آماده شده را دونه دونه داخل ظرف سس قرار میدهیم ، حرارت را کم میکنیم و با ملاقه مقداری از سس را روی کوفته ها میریزیم تا رنگ کوفته تغییر کند و بعد بقیه کوفته ها را به همین شکل داخل ظرف سس قرار دهید.
سس باید تا نیمه های کوفته ها را بپوشاند. در ظرف را کامل نبندید اجازه دهید کمی از حرارت خارج شود بعد از نیم ساعت کوفتهها را زیر و رو کنید تا همه جای آن یکسال حرارت ببیند.
اجازه دهید کوفته ها به مدت 40 دقیقه با حرارت کم بپزند و در این حین چند باری سعی کنید آب سس را روی کوفته ها بریزید تا قسمت رویی کوفته ها خشک نشود و یا اگر کوفته ها کوچکتر بود میتوانید به آرامی کوفته ها را برگردانید.
فقط دقت کنید بعد از پخت کوفته ها آنها را در آب سسش نگه ندارید چون ممکن است وا برود و خراب شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آلبالوپلوی رستورانی با گوشت قلقلی
نکات طلایی
نکته طلایی این است که اگر هنوز در پخت کوفته حرفهای نیستید میتوانید به گوش چرخ شده کمی هم مرغ چرخ شده اضافه کنید. مرغ باعث انسجام مواد شده و از وارفتگی ان جلوگیری میکند.
وسط کوفته می توانید آلو، تخم مرغ، گردو یا هرچیز دیگری که دوست دارید قرار دهید. برای اینکار مواد را در دست قرار دادید خوب گرد کنید بعد با انگشت شصت وسط ان یک سوراخ ایجاد کنید و کمکم سوراخ را بزرگ کنید تا مواد به شکل نیمدایره دراید. حالا مواد را داخل آن قرار دهید و اطراف نیمدایره را بهم وصل کنید. و دوباره ان را گرد کنید. توجه داشته باشید که اگر قصد دارید تخم مرغ وسط ان قرار دهید آن را بپزید و پوست بکنید و بعد وسط کوفته قرار دهید.