جامعه پویا -معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره واکنس آنفولانزا گفت که این واکسن به زودی به ایران می رسد. او همچنین درباره اینکه کدام گروهها باید واکنس بزنند توضیحاتی داد.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رییسی ، درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا و میزان نیاز وزارت بهداشت به این واکسن برای گروههای پرخطر گفت: در سال گذشته کل واکسن آنفلوآنزایی که در اختیار داشتیم، ۲۵۰ هزار دوز بود. امسال درخواست ما دو میلیون و ۵۰۰ هزار دوز است که قول دادند تا ۲۰ شهریور ماه به دست ما میرسد. در عین حال اعلام کردیم چهار تا شش میلیون دوز هم در اختیار بخش خصوصی و داروخانهها برای مردم قرار گیرد. در عین حال تاکید میکنم که واکسن آنفلوآنزا فقط برای گروههای پرخطر شامل سالمندان، مبتلایان به بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت کنترل نشده و... تزریق شود و برای سایر افراد توصیه نمیشود.
رییسی با بیان اینکه فقط افراد پرخطر واکسن آنفلوآنزا بزنند، گفت: کل تولید واکسن آنفلوآنزا در دنیا ۳۵۰ میلیون دوز است. حال در نظر بگیرید که نمیتواند برای همه آن را تأمین کرد. در عین حال به ما قول دادند که از مهر یا آبان واکسن تولید داخل آنفلوآنزا هم در دسترس قرار بگیرد.
تهران بدترین به لحاظ پروتکلهای بهداشتی
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان های مختلف گفت: همیشه باید تهران را جدا کرد، تهران بدترین وضعیت را در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی دارد و استانها از نظر رعایت پروتکلهای بهداشتی، درصدهای مختلفی دارند؛ زمانی به میانگین ۱۷ درصد رسیده بودیم و اکنون که به میانگین ۷۹ درصد رعایت پروتکل های بهداشتی رسیده ایم، رعایت پروتکل های بهداشتی در تهران حداکثر به ۵۰ درصد می رسد.
خطرآفرینی تهرانی ها برای مردم شمال کشور
رییسی ادامه داد: استان هایی مانند یزد، فارس، مرکزی، بوشهر، آذربایجان غربی و شرقی پروتکلهای بهداشتی را خوب رعایت می کنند و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان تهران و خراسان رضوی و بخشی از اصفهان خوب نیست. تهرانیهایی که به شمال سفر میکنند استانهای شمالی را درگیر کردهاند. نمی دانیم با تهرانیها چه کنیم؟
رییسی درباره فعالیت معلمان بهداشت در مدارس اظهار کرد: علاوه بر مربیان بهداشت برای معلمان پمفلت های آموزشی ارسال شده است و قبل از شیوع کرونا آموزش هایی که دانش آموزان باید ببیند به طور مفصل داده شد. آموزش و پرورش بسیار خوب همکاری کرد. به طوری که ۴ اسفند مدارس تعطیل شدند و امیدواریم این همکاری های خوب ادامه پیدا کند.
کادر درمان بریدهاند
او ادامه داد: باید توجه داشت که همکاران ما خسته و فرسوده شدند و ما چاره دیگری نداریم جز اینکه جرایمی را در نظر بگیریم. ستاد کرونا از نظر حقوقی اعمال جریمه را بررسی می کند. اگر در اروپا کسی ماسک نزند از ۱۵۰ یورو تا ۵۰۰ یورو جریمه می کنند. باید توجه کرد که اگر کسی ماسک نزند می تواند افراد زیادی را مبتلا کند. در پروازها علی رغم اینکه پروتکل ها را ابلاغ کردیم، اما پروتکل ها رعایت نمی شود. در حال حاضر سختگیریها در سه سطح ادارات دولتی، اصناف و عموم مردم مصوب شده است که به زودی ابلاغ میشود؛ چرا که همکاران فرسوده شده اند، رسیدگی به بیماران کرونایی بسیار سخت است و کادر درمان بریدهاند و بعد از چند هفته سخت تازه سیر نزولی آغاز شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در تهران گفت: وضعیت تهران سفید نیست و اکثرا کلاس های درس مدارس به صورت غیر حضوری برگزار می شود و کلاس ها مجازی خواهد بود مگر اینکه شرایط تغییر کند.