2021/06/14
۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ خرداد
طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه بسیار خوشمزه با مجلسی

طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه بسیار خوشمزه با مجلسی

طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه بسیار خوشمزه و مجلسی را اینجا بخوانید

جامعه پویا -حلیم مشهدی  با قیمه  یکی از غذاهای بسیار خوشمزه مخصوص شهر مشهد است که طرفدران زیادی دارد. 
حلیم مشهدی یا شله مشهدی برای آماده شدن زمان زیادی نیاز دارد. اما دستور پخت آن سخت نیست

طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه

 

بیشتر بخوانید : طرز تهیه حلیم کشدار و نذری + نکات و ترفندهای خاصی که سرآشپزها به کار می برند

مواد لازم برای حلیم مشهدی با قیمه 


گوشت گوسفندی : نیم کیلو
بلغور گندم : نیم کیلو
عصاره قلم  : یک لیوان
لپه : 100 گرم
رب گوجه : سه قاشق غذا خوری
ادویه مقداری
عدد پیاز: یک عدد


دستور پخت حلیم مشهدی 

 


ابتدا گوشت را با مقداری پیاز روی اجاز بگذارید تا خوب بپزد. گوشت گوسفندی طبع گرمی دارد اما اگر می خواهید از گوشت گاو استفاده کنید حتما کمی هم چوب دارچین استفاده کنید تا سردی گوشت را بگیرد. 

 


گوشت باید خیلی خوب بپزد و به راحتی ریش ریش شود. وقتی گوشت به خوبی پخت آن را در ظرفی قرار دهید و استخوانهایش را جدا کنید و گوشت را حسابی بکوبید.وقتی کاملا له شد آن را کنار قرار دهید. بلغور پاک شده گندم را که از یک روز قبل خیس کردید در قابلمه بریزید تا خوب بپزد توجه داشته باشید آب آن تمام نشود باید بلغور را مدام هم بزنید که ته نگیرد. معمولا دو تا سه ساعت زمان نیز است تا بلغورها به خوبی بپزذ. بعد گوشت و عصاره قلم را داخل آن بریزید و هم بزنید. به طور مداوم هم بزنید تا خوب جا بیفتد. 

طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه برای 4 نفر


در مرحله سوم و تا قبل از اینکه حلیم آماده شود. 
لپه را با کمی پیاز داغ و رب مخلوط کنید و تفت بدهید ادویه هایی که دوست دارید از جمله زنجبیل و فلفل به آن اضافه کنید و بعد روی اجاق بگذارید تا لپه ها به خوبی بپزد. یک تکه کوچک گوشت یا کمی از عصاره قلم هم داخل آن بریزید تا طعم خوبی بگیرد. 
وقتی لپه ها پخت و حلیم هم آماده شد می توان گفت حلیم مشهدی با قیمه آماده است. 
کمی از حلیم را داخل ظرف بریزید و لپه های پخته شده را هم روی آن بریزید و نوش جان کنید. 

 


نکته 


اگر می خواهیم حلیم مشهدی حسابی کشدار شود حتما باید گوشت را بیشتر بکوبید.

در صورت تمایل می توانید به لپه مقداری هم زعفران اضافه کنید. 
در مصارف خانگی می توانید گوشت را با گوشت کوب برقی بکوبید یا اینکه می توانید درغذا ساز حسابی آن را له کنید اما هیچکدام از این وسایل جای کوبیدن گوشت در هاون را نمی گیرد. 
اگر حلیم مشهدی را برای نذری یا برای مهمانی درست می کنید می توانید گوشت را در همزن های صنعتی بریزید.
خوشمزه ترین حلیم مشهدی ها را می توانید در شهر مشهد پیدا کنید اگر سری به شهر مشهد زدید حتما طعم حلیم مشهدی با قیمه را در این شهر بچشید. 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.