جامعه پویا -قلیه عدس یک غذای بسیار خوشمزه و خاص است که همه مواد غذایی که بدن شما نیاز دارد را می توانید از طریق آن به دست آورید.
برای تهیه قلیه عدس نیاز به مواد درجه یک دارید. لازم به توضیح است این غذا برای کودکان که در سن رشد هستند بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه کوفته برنجی ساده و بسیار خوشمزه و مجلسی
مواد لازم برای تهیه قلیه عدس
2 لیوان عدس
1 عدد پیاز متوسط
1 عدد قلم گوسفند
چند تکه گوشت گوسفند
400 گرم اسفناج پخته
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
3 قاشق غذاخوری برگ سیر
کشک، سیر داغ، پیاز داغ، نعناع خشک برای تزیین
بیشتر بخوانید : طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی و بسیار خوشمزه
دستور پخت قلیه عدس
ابتدا قلم گوسفند را به مدت 5 ساعت بجوشانید. قلم گوسفندی باید آنقدر بجوشد که همه عصاره آن خارج شود. سپس عدس و گوشت گوسفندی و عصاره قلم را در یک قابلمه روی هم بریزید و با کمی آب مخلوط کنید و روی اجاق قرار دهید تا بجوشد. معمولا سه ساعت طول می کشد که گوشت و عدس کاملا بپزد و له شود.
در این مدت توجه داشته باشید آب مواد تمام نشود.
حالا در یک تابه برگ سیر ، را با ادویه ها تفت بدهید. گوشت ها را ریش ریش کنید و یا با عدس بکوبید تا کاملا له شود. حالا اسفناج را به گوشت و عدس اضافه کنید. کمی آب داخل آن بریزید و منتظر باشید تا بجوشد و حسابی قوام بیاید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ کرده
بعد از قوام آمدن غذای شما آماده است می توانید آن را میل کنید. برای تزئین قلیه عدس از کشک ، سیر داغ ، پیاز داغ ، نعناع خشک هم می توانید استفاده کنید.
نکته
توجه داشته باشید اسفناج نباید زیاد بپزد چون مواد مفید داخل ان از بین می رود.
عصاره قلم گوسفندی برای قلیه عدس بسیار مهم است چون یکی از موادی است که می تواند باعث قوام و حالت ژله ای شدن غذا شود.
قلیه عدس غذایی است که طبع گرمی دارد بنابراین اگر طبیعت گرمی دارید در مصرف آن دقت کنید.
می توانید به جای استفاده از اسفناج از سیب زمینی ریز برای قوام و لعاب استفاده کنید.
اضافه کردن سبزیجان معطر خشک مانند پودر آویش ، کاکتوتی ، مرزه ، پونه و ... می تواند غذای شما را خوش عطر و لذیذتر بکند.