2024/11/24
۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
پیشنهادات ما
باغ ایرانی در ده ونک یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران

باغ ایرانی در ده ونک یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران

باغ ایرانی ده ونک که چندسالی است بازسازی شده وزیبایی خیره کننده آن گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است.از این باغ در دوران کرونا هم می‌توانید دیدن کنید. همه چیز درباره باغ ایرانی را در این مطلب بخوانید.

جامعه پویاده ونک از قدیم الایام یکی از محله های دیدنی تهران بود و منطقه ای است که هنوز هم باغ های بسیار زیبای ان و میوه های نوبرانه اش بسیاری از مردم تهران را به آنجا می کشاند.

چندسالی است که بوستان باغ ایرانی در ده ونک در نزدیکی کوچه صابری  بنا شده و به یکی از جاذبه های گردشگری تهران تبدیل شده است. در این روزهای کرونایی که فاصله گذاری اجتماعی خیلی جدی باید رعایت شود باغ ایرانی یکی از بهترین مکان هایی است که به دلیل وسعت زیاد و فضای باز ان می توانید به آن سربزنید و لذت ببرید.

 

 

بوستانی بزرگ و به غایت زیبایی توجه تان را به خودش جلب می کند. نگاهی به دیوارکشی های دور باغ، حصارها و ورودی های بوستان، نشان از نوساز بودن آن دارد؛ اما کافیست که تا نزدیکی ورودی ها بروید تا ببینید بر خلاف انتظارتان، این درختان قدیمی و برفراشته هستند که به استقبال شما می آیند. با ورود به محوطه بوستان باغ ایرانی، فضایی به وسعت 3.4 هکتار خواهید دید که کاملا به المان ها و نمادهای تازه ساز آراسته شده است. آب جاری در حوض ها و فواره ها، گل های متنوع و صدای خنده و شادی خانواده ها چیزی است که پس از ورود به باغ تجربه خواهید کرد.

 

بیشتر بخوانید: تنگ براق روستایی بی نظیر با جاذبه هایی باستانی و طبیعی

 

 

بد نیست بدانید باغ ایرانی به سبب نام سازنده اش، مهندس محمد علی مختاری، به این نام نیز شناخته می شود و در سر بوستان نام این مهندس را خواهید دید. اگر درون این باغ گردش کنید، در مجموع 3 ورودی دیگر در قسمت های جنوبی، شرقی و غربی خواهید دید که هر کدام سردرهای مخصوص به خود را دارند.

 

 

 

باغ ایرانی ده ونک

 

نکته جالبی که درباره باغ ایرانی وجود دارد آن است که گرچه قیافه این باغ کاملا جدید و تمام بخش ها و امکانات به تازگی درون آن اضافه شده اند؛ اما درختان مجموعه قدمتی صد ساله دارند! بنابراین فضای سبز دل انگیزی در باغ ایرانی جلب توجه می کند.

 

 

نام بوستان چگونه انتخاب شد؟

 

کارناول نوشت: با تکرار نام این باغ، شاید این پرسش در ذهن شما پر رنگ شود که چرا عنوان باغ ایرانی روی این بوستان گذاشته شده است. پیش از هر توضیحی توجه‌تان را جلب می کنیم به آشنایی مختصری درباره باغ های ایرانی تا بینیم در این بین چه شباهت هایی به چشم می خورد.

 

 

رودخانه باغ ایرانی ده ونک

و اما باغ ایرانی چیست؟ با نگاهی به تاریخچه باغ های دنیا، خواهیم دید از دیرباز هر سرزمین و اقلیمی، به سبک مخصوص به خود باغ ها را طراحی و احداث می کرد و این موضوع شامل کشور ما هم می شود. از قضا ایران، از جمله نخستین کشورهایی است که سبک مخصوصی برای باغ سازی و فضای سبز ابداع کرد که با نام باغ های ایرانی شناخته می شود. البته نوع باغ سازی ایرانی ها در طول زمان و در دوره های مختلف، شکل های متفاوتی به خود گرفت؛ اما در مجموع هنگامی که باغ های سرزمین‌مان را با یکدیگر بررسی می کنیم، سه ویژگی بارز و مشترک را می‌توان برای شان برشمرد:

 

بیشتر بخوانید: چرا به اصفهان نصف جهان می گویند  

 

یک عمارت یا کوشک در وسط باغ

در ساختار باغ ایرانی ده ونک مجموعه ای  المان هایی به کار رفته است که از آن جمله وجود حوض های متعدد و فواره‌ها، سردرهای طاقی شکل در ورودی ها و استفاده از گل‌ها و گیاهان مختص به اقلیم ایرانی است. وجود ردیف های کاج ایرانی و سرو سیمین نیز بر ایرانی بودن سبک باغ تاکید دارند.

 

باغچه لاله در باغ ایرانی

 

 

بخش‌های مختلف باغ ایرانی

 

از وسعت 3 هکتاری باغ ایرانی، 2 هکتار آن را فضای سبز پوشانده است. باقی ویژگی و بخش‌های باغ در ادامه آمده است.

 

 

ورودی باغ ایرانی ده ونک

ورودی‌ها

 

علاوه بر ورودی جنوبی باغ، دو ورودی شرقی و غربی در دو طرف باغ دیده می‌شوند که به صورت قرینه هم ساخته شده اند. هر دو ورودی سازه‌هایی مرتفع، مشبک، آجری و زیبا هستند که به لوسترهایی سبز رنگ مزین شده‌اند. 

 

حوض ها و فواره ها

 

اگر ورودی های شرقی و غربی را برای دسترسی به باغ انتخاب کرده باشید، با عبور از آن ها، نخستین المان های باغ ایرانی یعنی حوض ها و فواره های جذاب شان به استقبال شما می آیند. حوض هایی فیروزه ای رنگ که از این سوی باغ به آن سو کشیده شده اند و در میان بوستان به حوض هایی مربعی شکل ختم می شوند. تقریبا در قسمت عمده باغ، آبراه‌ها و چندین حوض کوچک و بزرگ وجود دارد، که آبنماهای محوری، اصلی و 6 آبنمای مجزا نیز در میان آن ها دیده می‌شوند.

 

بزرگ ترین حوض باغ ایرانی را رو به روی عمارت اصلی یا کوشک خواهید دید که آبراه‌ های آن به سمت ورودی های غربی، شرقی و جنوبی کشیده می‌شوند.

 

 

باغ ایرانی ده ونک

کوشک اصلی

 

در امتداد آبراه ها وارد باغ شوید تا به زودی به مرکز باغ ایرانی و کوشک اصلی برسید. پیدا کردن این ساختمان غرفه ای و آجری چندان سخت نیست و از دور به راحتی دیده می شود.

 

عمارت اصلی باغ یا کوشک باغ ایرانی در واقع انتهای باغ و در شمالی ترین نقطه آن قرار دارد. پیش تر این ساختمان به عنوان کافه و رستوران مورد استفاده بود؛ اما چندیست که بخشی از آن به عنوان کتابخانه اهدایی رهبر معظم انقلاب در نظر گرفته شده است و قسمت آقایان کتابخانه باغ نیز در همین جا قرار دارد. قسمت دیگر این ساختمان، بخش اداری باغ ایرانیست که ورود عموم به آن آزاد نیست. از ویژگی های دلپذیر و جالب توجه سردرها و کوشک، وجود لوسترهایی با طراحی سبز و آبی است.

 

گرچه این کوشک امروزه استفاده چندانی برای عموم ندارد؛ اما پس زمینه جالبی برای عکس های سلفی و خاطره انگیز است.

 

 

باغ ایرانی

 طاق میانی

 

 درست رو به روی کوشک اصلی و در کنار حوض های میانی باغ، یک سازه طاقی شکل به چشم می خورد که نمای متفاوتی به باغ ایرانی افزوده است.

 

کتابخانه

 

دو کتابخانه برای خانم‌ها و آقایان وجود دارد که کتابخانه خانم‌ها در بخش شمالی پارک و کتابخانه آقایان در بخش کوشک اصلی قرار دارد. بر سر در کتابخانه آقایان، کاشی‌کاری آبی رنگ و بزرگی به چشم می‌خورد که بر روی آن نوشته شده است: کتابخانه اهدایی مقام معظم رهبری.

 

ساعت کار:

 

شنبه تا چهارشنبه 8:00 تا 20:00

پنجشنبه ها: 8:00 تا 16:00

جمعه ها و تعطیلی های رسمی: تعطیل

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.