2024/04/25
۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
روستای لالون یا لالان کجاست و چطور به آن سفر کنیم

روستای لالون یا لالان کجاست و چطور به آن سفر کنیم

روستای لالون یا لالان، روستای در نزدیکی تهران و از توابع شمیرانات است که طبیعت بکر و خاص آن گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است، اگر می خواهید بدانید چطور به این روستا سفرکنید، کجاها را ببینید و چطور اقامت کنید این مطلب را بخوانید

جامعه پویا-  روستای لالان یا لالون روستایی بسیار زیبا و خاص در اطراف تهران است که به دلیل رویش گل های لاله در ان به آن لاله گون یا لالون می گویند.

 

لالان یا لالون از روستاهای دهستان رودبار قصران، شهرستان شمیران استان تهران ایران است. به علت وجود گل‌های لاله، به این روستا لالگون، یا لالون گفته می‌شود، و دارای چشمه آب گازدار طبیعی است  که بومی‌های روستا به آن چشمه تلخاب می‌گویند.

 

 

روستای لالون

 

بیشتر بخوانید: باغ ایرانی در ده ونک یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران

 

 

 

روستای لالون یا لالان در اطراف تهران

چطور به لالون سفر کنیم

لالون در نزدیکی فشم است و سفر به آن ازتهران بسیار آسان و راحت است. برای سفر به لالون از تهران وارد جاده لشکرک شوید با عبور از فشم، تابلوهای لالون را دنبال کنید تا به این روستای زیبا و سرسبز برسید.پس از عبور از روستا کنار رودخانه مسیری پاکوب وجود دارد که شما را راهی دره لالون می کند. در این دره گاهی مجبور خواهید شد از عرض رودخانه رد شوید که در فصول پربارش و طغیان رودخانه رفتن به این منطقه توصیه نمی شود و در حالت عادی نیز باید با احتیاط رد شوید.

 

آبشار لالون(لالان)

 

 

بیشتر بخوانید: عودلاجان (اودلاجان) کجاست و چطور به آنجا برویم

 

بهترین زمان سفر به لالون

بهترین زمان سفر به این منطقه خوش آب و هوا و دلچسب تابستان است. به دلیل وجود رودخانه در این منطقه و احتمال بارش های شدید تور لیدرها می گویند بهترین زمان سفر در فصلی غیر از فصل بارش است. مرداد و شهریور بهترین زمان سفر به این منطقه است.

البته اگر اهل هیجان هستید و دیدن لاله های خیرکننده این منطقه برایتان جذاب  است در فصل بهار به این منطقه سفر کنید اما بسیار مراقب رودخانه پرآب ان باشید. عبور از این رودخانه در فصل بارش کمی سخت است و حتما باید تجهیزات کامل داشته باشید.

البته محلی ها این منطقه اماده کمک به شما برای عبور از رودخانه هستید. اگر به لالون سفر کردید دیدن آبشار آن را از دست ندهید. در ابتدای رودخانه لالون می توانید آبشار بسیار زیبای این منطقه را ببینید و از تنگه آن عبور کنید. 

 

لالان یا لالون کجاست

زبان مردم لالون

زبان مردم روستای لالان مازندرانی است. البته زبان رایج در لالان مانند اوشان، فشم و لواسان، کاملاً تاتی نیست و زبان مازندرانی بسیار در آن نفوذ یافته است. گویش مردم لالان به گویش روستاهای امامه، زایگان، آبنیک، گرمابدر، میگون و شمشک در قصران بسیار نزدیک است. نفوذ مازندرانی در زبان تاتی قصران به این دلیل است که قصران در گذشته تحت حاکمیت طبرستان قرار داشته اما در تقسیمات کشوری معاصر جزو استان تهران محسوب می‌شود.حسین کریمان در جلد دوم کتاب قصران کوهسران آورده است :منطقه قصران باستانی شامل مناطق لاوشان، فشم، شمشک، گاجره و روستاهای کوهپایه‌ای توچلال تا مناطق غربی رودخانه جاجرود. زبان عمومی مردم قصران لهجه‌ای از زبان باستانی پهلوی است که زبان طبری یا مازندرانی، که از ریشه‌ی زبانهای دیرین ایرانی است، و عربی و اندکی ترکی، بدان درآمیخته و از زبان دری نیز در قرون اسلامی تاثیر یافته است، و هر چه از ری به مازندران نزدیک تر شوند بر میزان لهجه‌ی مازندرانی به همان نسبت افزوده می‌شود، چنانکه در لهجه‌ی میگون و شهرستانک و لالان و زایگان و روته و گرمابدر و شمشک و دربندسر لهجه‌ی مازندرانی غلبه دارد.

 

بیشتر بخوانید: جنگل جهان نما کجاست و چطور به آن سفر کنیم

 

 

لاله های وحشی در روستای لالون

نکات مهم

برای سفر به روستای لالون مخصوصا در فصل بهار حتما باید لباسهای ضد اب همراه داشته باشید. قدرت بدنی خود را در نظر داشته باشید. عبور از رودخانه کمی سخت است. در فصل تابستان به راحتی می توانید به این منطقه سفر کنید اما تماشای لاله ها را از دست خواهید داد.

در فصل تابستان هوای این منطقه بسیار گرم است ،اما نگران اسکان خود نباشید، غذاهای دلچسبی در این منطقه می توانید پیدا کنید و مردم در قالب خانه های بوم گردی و استراحت گاههای تمیز و خوب از شما پذیرایی می کنند و نگرانی بابت غذا و جا نخواهید داشت.

نکته جالب این منطقه تعصب مردم روی طبیعت آن است. مردم بسیار ازط بیعت این منطقه مراقبت می کنند و از کسانی که می خواهند به طبیعت آسیب برسانند می خواهند اینکار را نکنند.

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.