2021/06/15
۱۴۰۰ سه شنبه ۲۵ خرداد
بیماری سلیاک چیست و مبتلایان سلیاک چه رژیم غذایی را باید دنبال کنند

بیماری سلیاک چیست و مبتلایان سلیاک چه رژیم غذایی را باید دنبال کنند

بیمار مبتلا به سلیاک باید نوع خاصی از رژیم غذایی را رعایت کند تا دچارمشکلات جدی نشود. همه چیز درباره این بیماری و رژیم غذایی را اینجا بخوانید

جامعه پویا- سلیاک نوعی بیماری خود ایمنی است که به روده کوچک آسیب وارد می کند، فرد مبتلا به این بیماری نمی‌تواند برخی مواد غذایی حاوی نشاسته را استفاده کند. چون مواد نشاسته‌دار حاوی گلوتن هستند و برای بیمار سلیاک بسیار خطرناک است.

 

.بیماری سلیاک را نمی توان درمان کرد اما می توان آن را با یک رژیم غذایی کنترل نمود در واقع هیچ درمانی برای بیماری سلیاک وجود ندارد، اما تغییر رژیم غذایی عادی به رژیم بدون گلوتن به کنترل علائم و جلوگیری از عواقب طولانی مدت این بیماری کمک می کند.

حتی اگر علایم خفیف باشد تغییر رژیم غذایی توصیه می شود، زیرا ادامه ی مصرف گلوتن می تواند منجر به عوارض جدی شود اما لازم است تا رژیم غذایی بدون گلوتن فرد سالم و متعادل باشد.

 

رژیم غذایی سلیاک

بیمار سلیاک باید چه رژیم غذایی را دنبال کند

افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند حتما باید از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده کنند انها نباید مواد نشاسته ای که از گندم گرفته شده استفاده کنند. چرا که دچار اسهال و کاهش وزن ،درد شکم، خستگی، لاغزی شدید، سردرد و سوء هاضمه بسیار شدید می‌شوند.

 

رعایت رژیم غذایی مناسب و بدون گلوتن برای کسانی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند و دارای مزایای زیادی است، که عبارتند از:کاهش علائم بیماری سلیاک ، بهبود جذب مواد مغذ؛ جلوگیری از آسیب به روده کوچک،کمک به بهبود باروری ،کاهش خطر ابتلا به سرطان،  کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان:

 

بیماری سلیاک چیست

تقریبا 75 درصد افراد مبتلا به بیماری سلیاک درمان نشده، دارای تراکم استخوان پایین و پوکی استخوان را دارند. این ممکن است به دلیل کمبود جذب کلسیم و ویتامین D و همچنین افزایش التهاب باشد، که با روند استخوان سازی مواجه می شود. تحقیقات نشان می دهد که تشخیص بیماری سلیاک در اوایل و یا با شروع یک رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند به جلوگیری از، از دست دادن استخوان و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک کند.

 

 

غذای بدون گلوتن

توصیه‌های غذایی

 

 به بیماران مبتلا به سلیاک  پیشنهاد می‌شود پروتئینهای حیوانی، مانند گوشت گاو، گوشت مرغ، محصولات لبنی، تخم مرغ، گوشت قرمز، گوشت بره ،غذاهای دریایی و بوقلمون. میوه هایی مانند :آووکادو، روغن نارگیل، روغن زیتون، غذاهای جامد و کره ،همچنین مصرف آنها به هر شکل، مانند یخ زده، تازه، خشک شده و یا کنسرو شده مناسب است. گل تاج خروس - گندم سیاه - ذرت - آردذرت - آرد عاری از گلوتن (برنج، سویا، ذرت، سیب زمینی، لوبیا) - ذرت خالص- کوینوا - برنج - تاپیوکا

کربوهیدرات یک جانشین بالقوه برای گلوتن است، اما تحقیقات بیشتری در مورد تاثیر آن بر افراد مبتلا به بیماری سلیاک مورد نیاز است.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.