جامعه پویا -دوشاب یا شیره انگور ، نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که از انگور تهیه می شود.
طرز تهیه دوشاب بسیار سخت و خاص است. دوشاب را از انگور سفید یا انگور کشمشی تهیه می کنند.
زنان محلی که دوشاب را تهیه می کنند با سختی زیاد اینکار را می کنند واین خوراکی بسیار مقوی و خاص را تهیه می کنند.
طرز تهیه دوشاب انگور
برای دوشاب انگور ابتدا انگور سفید را حبه کنید و خوب بشویید و ابکشی کنید بعد آن را با گوشت کوب بکوبید و کاملا له کنید و از صافی عبور دهید تا آبش جدا شود. حالا نوبت ریختن عصاره به دست آمده به داخل قابلمه است. ان را به قابلمه بریزید و کمی خاک انگور که در عطاری ها موجود است را هم خریداری کنید. زمانی که آب انگور به جوش امد و اطراف قابلمه حباب بست خاک انگور را به آن اضافه کنید. برای اینکه اب انگور سر نرود حتما باید مدام آن را هم بزنید. روی انگور کف میکند کف ها را به طور مرتب جدا کنید.
اینکار را به مدت 12 ساعت ادامه دهید. بعد اجاق را خاموش کنید. شیره غلیظی به دست می آید اجازه دهید خاک انگور ته نشین شود و بعد شیره را صاف کنید و از خاک جدا کنید. دوباره شیره را بجوشانید و اگر کف داشت کف روی آن را بردارید. بعد اجاق را خاموش کنید و اجازه دهید شیره انگور سرد شود. آن را داخل ظرف بریزید و در جایی خارج از یخچال نگهداری کنید.
نکته
شیره انگور لازم نیست در یخچال نگهداری شود و چنانچه در بیرون یخچال کپک بزند و یا ترش شود شیره مناسبی نیست و آبکی بوده است.
۲- شیره های رقیق دارای رطوبت و آب بالاتر و قند کمتر هستند. بنابراین شیره ای که یک غلظت مناسب دارد دارای مواد مغذی بیشتری است و مقوی تر است.
۳- شیره مرغوب دارای رنگ شفاف بوده و نباید خاک آلود باشد.
۴- شیره انگوری که از انگورهای شیرین و مرغوب تهیه می شود کیفیت بالاتری دارد. از این رو بایستی این محصول را از جای معتبر و مطمئن تهیه کرد.
فواید شیره انگور
۱. محافظت از سلامت استخوان ها
ساعد نیوز نوشت: شیره ی انگور باعث استحکام ساختار استخوان می شود، زیرا منبع خوبی از کلسیم است. هم چنین، مصرف شیره ی انگور به بهبود وضعیت سلامت دندان ها نیز کمک می کند. این ماده ی غذایی قدرت انقباض ماهیچه ها را نیز افزایش می دهد. مصرف شیره ی انگور از بدن در برابر بروز بیماری های استخوانی، به خصوص در دوران بعد از یائسگی، محافظت می کند.
۲. بهبود تمایل جنسی
مصرف شیره ی انگور به تولید سالم هورمون های جنسی کمک می کند. این ماده ی غذایی با افزایش تمایل جنسی، از سلامت جنسی آدم ها محافظت می کند.
۳. رفع یبوست
یکی دیگر از خواص شیره انگور برای سلامتی، کمک به تسکین یبوست است. این ماده ی غذایی باعث آرام شدن معده و روده ها می شود.
۴. حاوی بسیاری از مواد معدنی مفید
مصرف شیره ی انگور می تواند نیازهای روزانه ی بدن را به کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، و آهن برآورده کند. شیره ی انگور به دلیل میزان بالایی مواد معدنی موجود، می تواند برای دوران بارداری، شیردهی، و بازیابی از انواع بیماری ها بسیار مفید باشد.
۵. مفید برای خون
شیره ی انگور حاوی آهن است و می تواند از بروز کم خونی پیشگیری کند. این ماده ی غذایی حدود یک سوم از نیاز روزانه ی بدن را به آهن تامین می کند. هم چنین، شیره ی انگور میزان خون بدن را نیز افزایش می دهد.
۶. افزایش انرژی
بدن انسان بر اثر سرما، به خصوص در فصل زمستان، دچار ضعف می شود. مصرف شیره ی انگور با تقویت بدن از ابتلای آن به بیماری ها پیشگیری می کند.
۷. مفید برای دوران بارداری
از آن جا که شیره ی انگور حاوی مواد معدنی بسیاری است، مصرف آن برای دوران بارداری، شیردهی بسیار مفید است.
۸. مفید برای درد دوران قاعدگی
در برخی موارد، درد دوران قاعدگی به دلیل کمبود آهن ایجاد می شود. شیره ی انگور حاوی آهن است و می تواند از درد دوران قاعدگی پیشگیری کند. به علاوه، مواد معدنی از قبیل کلسیم و منیزیوم نیز می توانند از ایجاد لخته های خونی پیشگیری کنند. به این ترتیب، گرفتگی های دوره ی قاعدگی درمان می یابند. مصرف شیره ی انگور می تواند از ماهیچه های رحم نیز محافظت کند.
۹. کمک به رشد سالم سلول ها
مصرف شیره ی انگور به سرعت و به آسان به ترمیم بافت های پوست کمک می کند.
۱۰. افزایش میزان گلبول های قرمز خون
شیره ی انگور با افزایش سرعت تشکیل گلبول های قرمز خون می تواند دستگاه ایمنی بدن را نیز تقویت کند.
۱۱. کمک به رشد
مصرف شیره انگور برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است. شیره ی انگور با خاطر مواد معدنی و ویتامین های موجود برای کمک به رشد بدن مفید است.
۱۲. محافظت از دستگاه عصبی
شیره ی انگور به خاطر منیزیوم موجود در ترکیب خود، حجم کلسیم موجود در رگ های عصبی و خونی را متعادل می کند و باعث آرامش اعصاب می شود.
۱۳. رفع سردرد و خستگی مفرط
شیره ی انگور حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که می توانند خستگی مفرط و سردرد را تسکین دهند.
۱۴. سایر فواید شیره ی انگور
الف. کمک به رفع سختی سرخرگ ها
ب. کاهش خطر ابتلا به سرطان
پ. باز کردن اشتها
ت. محافظت از پوست در برابر اثرات مضر نور آفتاب
ث. پیشگیری از پیری زودرس؛ جوان سازی بدن
ج. محافظت از بدن در برابر اثرات منفی مصرف الکل و سیگار
در استفاده از شیره انگور احتیاط کنید اگر....
از آن جایی که شیره انگور طبیعت گرم و تر دارد، مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن، بالا رفتن حرارت بدن، سردرد و جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.
برای رفع این حالت بهتر است که از تخم ریحان و تخم خشخاش استفاده شود. به همین دلیل به افراد گرم مزاج توصیه می شود از شیره انگور به مقدار کم استفاده کنند.
با وجود انرژی و کالری موجود در شیره انگور، مصرف آن به افراد کم تحرک که ورزش منظم ندارند، توصیه نمی شود، چرا که سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد.شیره انگور حاوی قند زیادی است و از این رو مصرف آن برای افراد دیابتی مضر است.
شیره انگور را می توانید به صورت شربت در تابستان استفاده کنید و می توانید در پاییز و زمستان به عنوان صبحانه میل کنید. شیره انگور با ارده و یا کره بسیار لذیذ و پر انرژی است.