2024/04/16
۱۴۰۳ سه شنبه ۲۸ فروردين
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران: منتظر واکسن کرونا نباشید/ شکر نخورید

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران: منتظر واکسن کرونا نباشید/ شکر نخورید

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران گفت که اگر به فکر این موضوع باشیم که واکسنی تولید شود تا انسان را در مقابل ویروس ایمن کند، خطای راهبردی و اشتباه محض است.

جامعه پویا -  ژنوم  ویروس کرونا حدود ۳۲ هزار واحد سازنده دارد، در یک منطقه حدود ۳۰۰ واحد در کنار یکدیگر قرار دارند و مدام در حال جهش هستند، اگر به فکر این موضوع باشیم که واکسنی تولید شود تا انسان را در مقابل ویروس ایمن کند، خطای راهبردی و اشتباه محض است.

اباصلت حسین زاده عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران   با اشاره به اینکه ویروس کرونا مانند تمامی انواع ویروس ها یک موجود زنده است، اظهار کرد: این ویروس یک انگل درون سلولی است و برای بقا باید وارد سلول زنده شود.

وی با بیان اینکه چون این ویروس سلول نیست نباید دنبال یک دارو برای از بین بردن آن باشند، تصریح کرد: آن افرادی که در محافل عمومی می گویند داروی از بین بردن کرونا کشف شده، صحت ندارد چرا که تا زمانی که ویروس بیرون از موجود زنده است را می توان از بین برد اما وقتی وارد بدن میزبان شد دارویی برای از بین بردن آن وجود نخواهد داشت.

 

ویروس کرونا

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه استفاده از داروها برای اهدافی مانند جلوگیری از سرفه بیمار به منظور ممانعت از پخش شدن آن در هوا، جلوگیری از عفونت ثانویه و تقویت سیستم ایمنی، استفاده می شود، خاطرنشان کرد: معدود داروهایی نیز وجود دارد که جلوی تکثیر ویروس ها را می گیرد اما برای این ویروس خاص، هنوز داروی خاصی کاندیدا نشده است.

 

 

جهش ویروس کرونا

فقط پیشگیری

حسین زاده با بیان اینکه برای مقابله با ویروس ساده ترین و ایمن ترین راه، پیشگیری است، گفت: بدین معنی که روش های پیشگیرانه ای را به کار ببریم که به این ویروس مبتلا نشویم، ساده ترین راه در پیشگیری نیز استفاده از ماسک و شستن مداوم دست ها، مرطوب نگه داشتن حلق است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کرونا از حیوانات نیز منتقل می شوند گفته که حیوانات منبع غنی از ویروس هستند، نکته مهم اینجا است که کرونا در ابتدا از حیوان به انسان رسیده و بنابراین میزبان اصلی این ویروس حیوانات هستند.

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران با بیان اینکه باید از حیواناتی مانند موش، گربه و سگ دوری کنیم، خاطرنشان کرد: استفاده از مکمل های غذایی و نه مکمل های دارویی در مقابله با این ویروس پیشنهاد می شود.

وی افزود: فردی که مبتلا به کرونا شده به غذای مکمل برای تقویت سیستم ایمنی نیاز دارد، به عنوان مثال شربت عسل، سوپ جوجه، سوپ گوشت و دمنوش ها می تواند در کنار تامین نیاز آبی بدن، با انواع کرونا ویروس ها مقابله کند.

 

از مصرف شکر پرهیز کنید

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه در مقابله با کرونا ویروس و سایر ویروس ها از شکر استفاده نکنید چرا که گلبول های سفید را گیج می کند، تاکید کرد: فرد مبتلا از شکر، شیرینی، شیر و ماست صنعتی پرهیز کند.

وی در ادامه با اشاره به تولید واکسن کرونا در آینده و میزان اثرگذاری آن، اظهار کرد: ژنوم این ویروس حدود ۳۲ هزار واحد سازنده دارد، در یک منطقه حدود ۳۰۰ واحد در کنار یکدیگر قرار دارند و مدام در حال جهش هستند، اگر به فکر این موضوع باشیم که واکسنی تولید شود تا انسان را در مقابل ویروس ایمن کند، خطای راهبردی و اشتباه محض است.

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران با بیان اینکه حتی افرادی که در سری نخست، به کووید ۱۹ مبتلا شدند، طبیعتا نباید مبتلا شوند اما دوباره به آن گرفتار می شوند، تصریح کرد: این ویروس از خانواده سرماخوردگی است، آیا می توان گفت که اگر فردی ۶ ماه قبل سرماخورده است، مجددا گرفتار سرماخوردگی نمی شود.

حسین زاده ادامه داد: همانطوری که یک فرد در طول یکسال ممکن است چندبار سرما بخورد به همین اندازه ممکن است گرفتار کرونا در طول سال شود، بنابراین تصور اینکه واکسن انسان را در برابر کرونا ایمن می کند، اشتباه است.

ویروس کرونا

 

ذات جهنده کرونا

وی با بیان اینکه ذات این ویروس تغییر و جهش است، گفت: ممکن است واکسن برای یک سویه از این ویروس ساخته شود اما پس از تغییر و جهش صورت گرفته، دیگر آن واکسن به درد آن سویه جدید نخورد.

عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: کرونا مانند سرماخوردگی یک بیماری در جامعه بشری خواهند ماند و باید با این ویروس زندگی و مدارا کرد.

حسین زاده با اشاره به نقاط ضعف کرونا ویروس، گفت: نخستین راه ورود ویروس، پوست، مخاط و زخم های باز است بنابراین باید جلوی زخم های باز را گرفت، مواظب پوست خود باشیم تا خشک و خشن نشود و مخاط های تمیزی داشته باشیم.
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.