2024/10/30
۱۴۰۳ چهارشنبه ۹ آبان
پیشنهادات ما
کرونا چطور و چرا باعث مرگ می شود

کرونا چطور و چرا باعث مرگ می شود

کرونا ویروسی است که در صورت حمله به بدن معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار ما باشد. کرونا با بدن چه می کند که برخی براثر ابتلا به آن می میرند. جزئیات را در این مطلب بخوانید

جامعه پویا - ویروس کرونا حالا حالا قصد رفتن ندارد و این یک واقعیت است که با این ویروس باید سالها زندگی کنیم. اما سوال اصلی اینجاست که ویروس کرونا چطو باعث مرگ افراد می شود. 


واقعیت این است که ویروس کرونا درصد بسیار کمی از مبتلایان را می کشد اما دلیل اصلی اینکه آمار کشته شده ها در جهان بالاست سرعت سرایت این بیماری است. چیزی که انسان تا به حال نتوانسته بر آن غلبه کند. 

کرونا چرا می کشد


مرگ برای دو درصد مبتلا


براساس آمارهای اولیه،‌ ویروس کرونا تنها در حدود ۲ درصد از مبتلایان منجر به مرگ می‌شود و هیچ کس دقیقاً نمی‌داند علت این موضوع چیست. براساس تجاربی که پیش از این در بیماری‌های مشابهی مانند سندرم حاد تنفسی (سارس) به دست آمده، متخصصان فرض را بر این گذاشته‌اند که آنچه باعث تفاوت عوارض ویروس شده و از یک احساس سرماخوردگی ساده تا عفونت کشنده را منجر می‌شود، بستگی به نوع تعامل بین ویروس و سیستم ایمنی فرد دارد.

 

 

این ویروس چقدر به ارگان‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کند؟

 

در حالی که ویروس در تمامی موارد ابتلا، به سلول‌های فرد میزبان حمله می‌کند و آن‌ها را می‌کشد، جدی شدن بیماری به نحوه پاسخ‌دهی سیستم ایمنی بدن وی بستگی دارد که این مسئله نیز به نوبه خود می‌تواند به سن، جنس، ژنتیک و شرایط جسمی فرد وابسته باشد. صدمات اولیه ناشی از ویروس می‌تواند واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن را به همراه داشته باشد که خود منجر به آسیب‌های بیشتر می‌شود.
مانند سایر بیماری های تنفسی، عفونت با کرونا ویروس جدید می‌تواند علائم خفیفی از جمله؛ آبریزش بینی، گلو درد، سرفه و تب ایجاد کند. البته علایم در برخی از افراد شدیدتر است و می تواند منجر به ذاتالریه یا مشکلات تنفسی شود. به ندرت، این بیماری می تواند کشنده باشد. افراد مسن و افراد دارای شرایط پزشکی خاص قبلی مانند متبلایان به دیابت و بیماری های قلبی به نظر می رسد در معرض ابتلا به بیماری شدید با کرونا ویروس بوده و آسیب پذیرتر باشند.

 

مرگ براثر کرونا

احتمال ابتلا به ویروس کرونا چقدر است 

 

احتمال ابتلا به محل زندگی‌تان بستگی دارد. به‌خصوص اینکه آیا در منطقه شما طغیان کووید-19 گزارش شده است یا خیر.
مطمئن شوید که محدودیت‌های اعمال شده مرتبط با سفر، جابه‌جایی و دورهمی‌ها را می‌دانید و رعایت می‌کنید.
همکاری با اقدامات کنترل بیماری‌ها، به کاهش احتمال ابتلای شما و کاهش روند انتشار ویروس کمک می‌کند.
متأسفانه امکان ظهور سریع طغیان‌های جدید نیز وجود دارد.
آگاهی از شرایط محل زندگی و جایی که قصد رفتن به آن را دارید، مهم است.
سازمان جهانی بهداشت روزانه اطلاعاتی مربوط به وضعیت کووید-19 درسرتاسر جهان منتشر می‌کند.

 

ویروس کرونا
چرا ویروس کرونا باعث مرگ می شود

 

هنگامی که بدن در معرض عفونت کووید ۱۹ قرار می‌گیرد، دچار التهاب بسیار شدید ناشی از مبارزه سیستم ایمنی بدن با ویروس می‌شود. واکنش‌های التهابی در برخی افراد آنقدر شدید است که منجر به فیبروز ریوی می‌شود. کووید ۱۹ همچنین استرس شدیدی بر قلب تحمیل می‌کند. متخصصان دانشگاه هاروارد می‌گویند التهاب ایجاد شده توسط ویروس کرونا باعث ضعف عملکرد قلب و افزایش خطر لخته شدن خون می‌شود.

دکتر لن هوروویتز، متخصص داخلی بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک می‌گوید: »برخی از افراد که با یک دوره شدید کووید ۱۹ مبارزه کرده‌اند، ممکن است به آریتمی قلبی، نارسایی احتناقی قلب و میوکاردیت (التهاب عضله قلب) و همچنین آسیب‌های عصبی مانند اختلال هوشیاری، سردرد، سرگیجه و ... مبتلا شوند.«

علاوه بر این، ویروس کرونا به طور مستقیم به کلیه‌ها حمله می‌کند. مطالعات نشان داده این ویروس با اتصال به یک نوع گیرنده بر روی سلول‌ها به نام ACE2 به بدن نفوذ می‌کند. این گیرنده نه تنها در سلول‌های قلب و ریه، بلکه در کلیه ها نیز یافت می‌شود.

 

 

محققان دانشگاه جان هاپکینز نیز تاکید می‌کنند که استراحت در بستر می‌تواند عواقب جدی برای بدن داشته باشد و منجر به تحلیل عضلات و ضعف استخوان‌ها شود.

به گفته کارشناسان حوزه بهداشت، اگرچه بسیاری از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود می‌یابند، اما به دلیل این که ماهیت این بیماری و عوارض طولانی‌مدت آن هنوز به درستی درک نشده، بهتر است که با جدی گرفتن نکات پیشگیرانه، هیچ‌وقت به آن مبتلا نشویم.

 

چه کسانی به خاطر کرونا می میرند

چطور بدن را در برابر کرونا قوی کنیم

 

سندرم دیسترس تنفسی حاد یا ARDS عامل اصلی مرگ و میر در بیماران مبتلا به COVID-19 است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد ورزش با تحریک یک آنتی‌اکسیدان خاص در بدن، خطر ابتلا به این عارضه کشنده را کاهش می‌دهد.

به گزارش بیزینس اینسایدر و به گفته پروفسور ژان یان، متخصص قلب و عروق و محقق دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا، شما باید در کنار تمام رفتارهای محتاطانه در دوران همه‌گیری، از قبیل ماندن در خانه، شستشوی مداوم دستها و رعایت فاصله اجتماعی، رفتار کلیدی دیگری را به یاد داشته باشید: ورزش و فعالیت بدنی منظم.

 

 

پروفسور یان به تازگی ثابت کرده که ورزش باعث افزایش تولید آنتی‌اکسیدانی به نام «ﺳﻮﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ دﻳﺴﻤﻮﺗﺎز ﺧﺎرج ﺳﻠﻮلی» یا EcSOD می‌شود که می‌تواند در برابر سندرم دیسترس تنفسی حاد و سایر عوارض محافظت ایجاد کند. این سندرم در ۴۵ درصد موارد، کشنده است و ۸۵ درصد بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ویروس کرونا

 

آنتی‌اکسیدان EcSOD، از بافت‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و باعث کاهش التهاب حاد در بدن می‌شود. ورزش همچنین می‌تواند به گردش این آنتی‌اکسیدان در بدن کمک کند و از سایر بافت‌های درگیر بیماری محافظت نماید.

به گفته پروفسور یان، در حالی که تمرین‌های هوازی بهترین راه افزایش تولید EcSOD است، تمرین با وزنه نیز نباید فراموش شود. وی حداقل ورزش برای ۳۰ دقیقه در روز را برای کسانی که به ویروس مبتلا نشده‌اند، توصیه کرد. همچنین افرادی که آلوده هستند و علائم خفیفی دارند، باید سعی کنند در حد متوسط فعالیت بدنی داشته باشند، زیرا استراحت طولانی مدت می‌تواند عوارض درازمدت دیگری به دنبال داشته باشد.


همچنان پیشگیری بهترین راه است


آنچه پزشکان و دانشمندان را نسبت به این ویروس شکننده کرده قدرت سرایت این ویروس است. شدت کشندگی این ویروس زیاد نیست اما قدرت سرایت آن بسیار زیاد است و چون افراد بسیار زیادی به آن مبتلا می شوند بنابراین تعداد مرگ بالا می رود. بنابراین همچنان بهترین راه جلوگیری از قدرت سرایت است. یعنی سعی کنیم به آن مبتلا نشویم. بسیاری از افراد ممکن است متوجه ضعف ایمنی بدن خود نباشند. ضعف ایمنی معمولا وقتی خود را نشان می دهد که فرد به یک بیماری مبتلا شده یا سالهای زیادی زندگی کرده باشد. تا زمانی که بدن دچار یک شوک نشود ضعف ایمنی قابل مشاهده نیست. بنابراین بهترین کار این است که اگر از ضعف ایمنی بدن خود اگاهی داریم نسبت به رعایت نکات بهداشتی بسیار حساس باشیم و اگر هم بیماری خاصی نداریم و جوان هستیم نکات بهداشتی را رعایت کنیم چون ممکن است در حمله ویروس به بدن ضعف ایمنی ما خود را نشان دهد. 
 

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.