جامعه پویا -آلبالو پلو با مرغ ریش ریش یک غذای بسیار خوشمزه و خاص و مجلسی است که در فصل تابستان در میان غذاهای تابستانی مجلسی قرارمی گیرد. البته آلبالو پلو را میتوانید با فریز کردن آلبالو برای سایر فصول هم ذخیره کرده و آلبالو پلو درست کنید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی و خوشمزه با دستور پخت سرآشپزهای حرفه ای
بیشتر بخوانید : طرز تهیه مربای آلبالو خوشرنگ
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با مرغ
برنج: ۴ لیوان
آلبالو: ۷۰۰ گرم
فیله مرغ: نیم کیلوگرم
شکر: ۲۵۰ گرم (اگر آلبالو پلو را شیرین میپسندید مقدار شکر را بیشتر کنید)
پیاز: دو عدد متوسط
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
خلال پسته و بادام به میزان دلخواه
طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ
برای این کار ابتدا برنج را به مدت چند ساعت در آب و نمک بخیسانید. در این فاصله فیلههای مرغ را با زعفران و نمک مزهدار و در روغن یا مقداری کره سرخ کنید. بعد از اینکه هر دو طرف فیلهها سرخ شد، در یک قابلمه پیازها را به صورت حلقهای برش بزنید و کمی تفت دهید. حالا تکههای مرغ را روی پیازها بگذارید و ۲ لیوان آب روی آنها بریزید. اجازه بدهید تکههای مرغ روی شعله متوسط گاز بپزد.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی به سبک رستوران ها
در یک ظرف جداگانه دو قاشق رب گوجهفرنگی را با مقداری روغن و فلفل تفت دهید و روی مرغ در حال پخت بریزید. بعد از پخته شدن فیلهها و باقی ماندن حدود نصف لیوان سس، مقداری زعفران آب کرده به محتویات قابلمه اضافه کنید. تا دو دقیقه زمان بدهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
فیله مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و کنار بگذارید. در صورت تمایل فیله مرغ را به همان صورت درسته در کنار آلبالو پلو سرو کنید. آلبالوها را به همان روشی که در بالا گفتیم با شکر بپزید و آب آلبالو را به عنوان شربت کنار بگذارید. اگر آب آلبالوی به دست آمده رقیق است کمی دیگر روی حرارت ملایم بگذارید تا قوام پیدا کند و غلیظتر شود.
نکته
اگر از آلبالوی ارگانیک استفاده می کنید لازم نیست شکر اضافه کنید چون کاملا ملس است و یک پلوی ملس خواهید داشت.
اگر غذای ترش دوست دارید هم لازم نیست شکر اضافه کنید.
آلبالو پلو را به اندازه ای درست کنید که با یک وعده تمام شود. گرم کردن دوباره آن به لهیده شدن آلبالوها منجر میشود.