جامعه پویا -نان شیرمال یک نان بسیار خوشمزه و خوش طعم است که برای یک میان وعده کامل بسیار عالی است. اگر می خواهید نان شیرمال خوشمزه و مجلسی درست کنید این دستور را اجرا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک وانیلی در قابلمه و بدون فر
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال
آرد گندم: سه لیوان
شیر: یک لیوان
شکر: نصف لیوان
تخم مرغ: یک عدد
زرده تخم مرغ: یک عدد
پودر خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری
کره: ۱۰۰ گرم
نمک: کمی
دستور پخت نان شیرمال
ابتدا پودر خمیر مایه را در آب بزنید تا خوب حل شود. سپس نصف قاشق شکر به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه به آن زمان دهید. تخم مرغ، کره آب شده، شیر، شکر، خمیر مایه آماده شده و کمی نمک را با هم مخلوط کنید سپس آرد الک شده را کم کم به آن اضافه کنید و آن را به اندازهای ورز دهید تا یک خمیر لطیف به دست آید. این خمیر به دلیل لطافتی که دارد ممکن است کمی چسبندگی داشته باشد اما نیازی نیست به آن آرد اضافه کنید.خمیر را سه ساعت داخل ظرفی در بسته قرار دهید و اجازه دهید استراحت کند. پس از این مدت زمان، آن را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. هر تکه را به صورت نوار بلند در آورید و به شکلهای مختلف مدل بدهید. میتوانید به شکل یک مار در هم تنیده یا موهای بافته شده در بیاورید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه کیک یزدی بسیار خوشمزه و مجلسی
فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید تا گرم شود. در همین حین، داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرهای شکل داده شده را داخل سینی بچینید. زرده تخم مرغ و کمی از کره آب شده را مخلوط کنید و با قلمو یا پنبه روی خمیرها بمالید، در صورت تمایل میتوانید از کنجد یا دانه خرفه برای تزئین آن استفاده کنید. دوباره حدود ۲۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. حالا سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا نانها پخته شوند. در نهایت گریل بالای فر را ۲ دقیقه روشن کنید تا روی نانها طلایی شود.
نکته
برای تهیه نان شیرمال حتما آرد را الک کنید بهتر است دوبار اینکار را انجام دهید تا بافت نان نرم شود.
می توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید تا فایده بیشتری برای بدنتان داشته باشد.
برای تزئین نان شیرمال می توانید از کنجد یا سیاه دانه یا گردو استفاده کنید.