2024/04/27
۱۴۰۳ شنبه ۸ ارديبهشت
طرز تهیه  شیرینی قتلمه مجلسی خیلی خوشمزه و خاص

طرز تهیه شیرینی قتلمه مجلسی خیلی خوشمزه و خاص

طرز تهیه شیرینی قتلمه مجلسی را اینجا بخوانید

جامعه پویا -در ایران انواع غذاها، شیرینی ها و تنقلات در مناسبت های مختلف آماده و طبخ می شود که در این میان شیرینی ها جایگاه خاصی در میان مردم ایران و افغانستان دارد.

«قتلمه» یکی از شیرینی هایی است که طرفداران بسیاری دارد.

قتلمه شیرینی لایه لایه ای است و برای پخت نیازی به داش(فر) ندارد.

این شیرینی در روغن سرخ می‌شود اما روغن به خود جذب نمی‌کند و به خاطر بافت خوب خمیر، می توانیم آن را یک خوراکی مجلسی بدانیم که ظاهر شکیل و زیبایی دارد و بسیار ترد است.

مواد لازم برای تهیه قتلمه

بوره (شکر) ۱ قاشق غذاخوری

نمک ۱ قاشق چای‌خوری

روغن ۳ قاشق غذاخوری

آب ۱ پیمانه

آرد ۲ پیمانه

زعفران دم‌کرده ۱ قاشق چای‌خوری

کره به قدر ضرورت

پودر نشاسته به قدر ضرورت

مواد لازم برای تزئین قتلمه افغانستانی:

پودر شکر

پودر پسته

پودر هل

قتلمه گرگانی

طرز تهیه قتلمه

ابتدا شکر و نمک را با ۳ قاشق غذاخوری روغن داخل ظرف بریزید و ۱ پیمانه آب به آن اضافه کنید.

۲ پیمانه آرد و زعفران دم کرده را داخل مواد ریخته و به خوبی با قاشق و سپس با دست ورز دهید تا یک دست شود.

خمیر را داخل قرار دهید و روی آن را نایلون بکشید تا به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کند.

بعد از ۲۰ دقیقه خمیر به خوبی عمل آمده است. تمام خمیر را از ظرف خارج کنید و روی تخته کارتان قرار دهید. 

خمیر را مقداری ورز دهید و بصورت یک لوله ضخیم شکل دهید و به ۶ قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را مقداری ورز داده و بصورت گلوله ای در آورید. 

یک قسمت از خمیر ها را برداشته و با دست پهن کنید سپس با وردنه خمیر را پهن کنید. در حال پهن کردن روی سطح خمیر آرد بپاشید.

 خمیر را تا جایی پهن کنید که بسیار نازک شده باشد، مانند یک ورق ضخامت زیادی نداشته باشد.

کره آب شده و پودر نشاسته را روی سطح خمیر بریزید و با قلمو پخش کنید.

 کره به مقداری بریزید که تمام سطح کاملا آغشته به کره شود.

تمام خمیر را به همان طریق پهن کنید تا ضخامت آنها کمتر شود. خمیری که آغشته به کره کرده بودید، خمیر پهن شده دیگری را روی آن قرار دهید (۲ لایه خمیر) دوباره کره ریخته و تمام سطح را آغشته کنید.

 به همین ترتیب تمام لایه های خمیر را روی هم قرار دهید و روی آن کره بریزید. سعی کنید لبه های خمیر روی یکدیگر باشند تا هم اندازه باشند.

هنگامی که خمیر ها را روی هم قرار دادید با دست لبه های خمیر را مرتب کرده و مقداری فشار دهید تا سطح آن صاف و یکدست شود. 

با یک کاتر یا چاقو خمیر را برش های طولی بزنید تا عرض نوارهای برش شده تقریبا ۱۰ سانتی متر باشد، سپس همه نوار های برش زده به دو قسمت تقسیم کنید. 

یکی از نوار های خمیر را برداشته و دور دو انگشت اشاره و میانی بپیچید.

این قسمت فرم دادن خمیر می‌تواند انتخابی باشد و شما این روش را استفاده نکنید، اما شکل اصیل آن به این صورت است. 

خمیر را به دور انگشت های گفته شده بپیچید، از دور انگشتان خارج کرده و با دست مقداری خمیر لوله شده را فرم دهید و لبه های آن را شکل دهید (هردو لبه خمیر لوله شده مد نظر است). 

لبه های خمیر، هر دوسر آن را به سمت بیرون آورید و مقداری بکشید و بین انگشتان خمیر را فرم دهید تا شکلی شبیه گل پیدا کند که وسط آن خالی است.

دقت کنید که فرم و اندازه خمیر ها را هم می‌توانید تغییر دهید. به وسیله دست یا انتهای وردنه حفره  آن‌ها را حالت دهید.

ظرفی را روی حرارت بگذارید و روغن ریخته تا گرم شود. خمیر ها را داخل روغن بیاندازید، با حرارت متوسط به مدت ۷ – ۶ دقیقه داخل روغن سرخ کنید.

هر دو طرف خمیر را سرخ کنید و روغن روی خمیر را جابجا کنید تا همه قسمت ها بصورت یک نواخت سرخ شوند. 

وقتی که سرخ شدن کامل شد، روی شیرینی ها را با پودر شکر، پودر پسته و پودر هل تزئین کرده و نوش جان کنید.

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.