جامعه پویا -درست کردن شربت نذری برای محرم فوت و فن های خاصی دارد اینکه چطوری مواد را ترکیب کنید که شربت خوبی به دست بیاید ترفندهای خاص خودش را دارد. 
 
مواد لازم برای تهیه شربت نذری 100 نفر
  آب: ۲۴ لیتر
  آب لیموی تازه: ۱۰۰ سی سی (برابر با یک لیوان)
  شکر: ۲ کیلوگرم
  گلاب: ۲۰۰ سی سی (برابر با ۲ تا ۳ لیوان)
  یخ: به مقدار لازم
  زعفران: ۰.۵ گرم
 طرز تهیه شربت نذری
 
ماه محرم برای ما ایرانیها همیشه با نذری دادن گره خورده است، شربت نذری میتواند یکی از بهترین انتخابها برای این روزهای گرم باشد.
1- برای تهیه این شربت خوشمزه باید زعفران را آب کنید. برای این منظور ابتدا زعفران را به خوبی بکوبید و به شکل پودر درآورید و در یک ظرف شیشه ای بریزید  . سپس چند تکه یخ کوچک به آن اضافه و صبر  کنید تا یخ در دمای محیط ذوب شود. این کار باعث رنگ دهی بهتر زعفران می شود و از آب کردن زعفران با آب جوش تاثیر بهتری دارد.
2- اکنون باید شهد را آماده کنید. برای این کار آب را داخل یک دیگ بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس درجه حرارت شعله را کم و شکر را به آن اضافه   کنید.حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید  تا شربت با حرارت ملایم به جوش بیاید و غلیظ تر شود. بعد از این که شربت به قوام مدنظر رسید، دیگ را از روی حرارت بردارید و صبر کنید  تا کمی خنک شود.
3- پس از این که شربت کمی خنک تر شد، گلاب و زعفران آب شده را به قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل سه تا چهار قطره اسانس هل را به شربت اضافه  کنید.  اسانس هل بسیار تلخ است و اگر به میزان زیادی به شربت اضافه کنید، شربت تلخ خواهد شد.
4- پس از خنک شدن شربت، آن را با آب و یخ رقیق  و سپس سرو کنید. همچنین می توانید این شربت را در داخل بطری های 
دردار بریزید و برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.