2024/12/10
۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ آذر
پیشنهادات ما
طرز تهیه شیرینی نان چای زنجان  بسیار خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه شیرینی نان چای زنجان بسیار خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه شیرینی نان چای زنجان یا همان شیرینی چای چورگی زنجان را اینجا بخوانید

جامعه پویا - شیرینی نان چای یا چای چورگی یک شیرینی اصیل و بسیار خوشمزه زنجانی است که مردم سراسر کشور از آن استفاده می کنند. 

برای تهیه شیرینی نان چای از مواد درجه یک استفاده کنید تا همان طعمی را احساس کنید که هنگام خوردن این شیرینی در زنجان احساس میکنید. 

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان چای 

 

 آرد قنادی    4 لیوان
تخم مرغ            2 عدد
شیر         ½ لیوان
روغن مایع    ½ لیوان
شکر           1 لیوان پُر
بکینگ پودر    1 قاشق مرباخوری
وانی               ¼ قاشق چایخوری
خمیر مایه      1 قاشق چایخوری
پودر هل             ½ قاشق چایخوری


مواد لاز م رومال    


زعفران دم کرده    1 قاشق مرباخوری
زرده تخم مرغ    1 عدد
روغن مایع    1 قاشق چایخوری

طرز تهیه نان چای زنجان


دستور پخت شیرینی چای چورگی


ابتدا تخم مرغ ها را داخل کاسه ای بزرگ می شکنیم و با همزن برقی خوب می زنیم تا کاملا زرده ها با سفیده ها مخلوط شود و بعد شکر را اضافه می کنیم.سپس شیر را اضافه کرده و دوباره با همزن همه مواد را هم میز نیم. سپس بیکینگ پودر را به همراه وانیل،پودر هل و خمیر مایه به آرد اضافه می کنیم و از الک رد می کنیم.

 


حالا نوبت اضافه کردن آرد است. این مرحله مهمترین مرحله پخت شیرینی است. حتما قاشق قاشق آرد را اضافه کنید. چون اگر یکدفعه اینکار را بکنید مواد کلا گلوله گلوله شده و خراب می شود. هریک قاشق که اضافه می کنید خوب هم بزنید و بعد قاشق بعدی را اضافه کنید. 

 


با کمی روغن مایع دستهای خود را چرب میکنیم و خمیر را کمی ورز می دهیم لازم نیست زیاد خمیر ورز بخورد کمی ورز دادن کافی است. 
بعد خمیر را به مدت یکدست استراحت می دهیم. بعد از ان خمیر را در قسمت های یک اندازه برمیداریم مانند کتلت به آن فرم می دهیم. با وردنه روی آن می کشیم تا یکدست شود و قطر ان کم شود. بعد تخم مرغ ها را میشکنیم و زرده را از سفیده جدا می کنیم. 

طرز تهیه نان چای خوشمزه زنجان


زرده را با زعفران دم کرده مخلوط می کنیم و با فرچه روی خمیر می کشیم. با چنگال خطوطی روی شیرینی ها می کشیم تا عمیق بپزد
فر را روشن می کنیم تا خوب گرم شود. بعد از اینکه فر به خوبی گرم شد شیرینی ها را داخل سینی قرار داده و در فر می گذاریم  تا فضای فر مرطوب باشد. 12 دقیقه بعد نان چای ها به طور کامل پخته شده ، سپس گریل را روشن می کنیم تا 2 دقیقه طلایی شوند و فر را خاموش می کنیم. سپس 10 دقیقه بعد از داخل فر سینی نان ها را خارج می کنیم تا از حرارت کامل بیفتند.


حالا شیرینی آماده است و می توانید با چای نوش جان کنید.

 


نکته 


دمای فر باید روی 200 درجه باشد و قبل از اینکه مواد را داخل فر بگذارید حتما باید فر را گرم کنید.
اگر می خواهید شیرینی را نگهداری کنید بهتر است آن را داخل یخچال نگهداری کنید تا تازه بماند. 

می توانید از زنجبیل و یا دارچین هم در ادویه ها استفاده کنید. 
شیرینی را به هر فرمی که دوست دارید می توانید درآورید چون نان چای اصالتا بیضی است توصیه شد به شکل بیضی آن را طبخ کنید. 

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.