2021/04/16
۱۴۰۰ جمعه ۲۷ فروردين
خواص ویتامین ث در بدن چیست وچطور به درمان کرونا کمک می کند

خواص ویتامین ث در بدن چیست وچطور به درمان کرونا کمک می کند

ویتامین ث سی یکی از مهمترین ویتامین ها در ارتقا سیستم ایمنی بدن است همه چیز درباره ویتامین سی و نقش آن در درمان کرونا را اینجا بخوانید

جامعه پویا -ویتامین ث سی یکی از مهمترین ویتامین‌ها برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن است. این ویتامین قدرت دفاعی بدن در برابر ویروس‌ها را بالا می‌برد و کمک می کند تا بدن راحتتر با ویروس‌ها مبارزه کند. 


کرونا ویروس بیش از هر زمان دیگری ما را مجبور کرده است تا اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن را جدی بگیریم. این مساله مخصوصا در زمستان بسیار مهم است چرا که امسال علاوه بر کرونا با ویروس آنفولانزای ان وان اچ وان هم روبه‌رو هستیم و سرماخوردگی معمولی هم در میان این دو بیماری وجود دارد. بنابراین هرچه سیستم ایمنی بدن قوی‌تر شود بهتر می‌تواند با بیماری مبارزه کند. 

 

بیشتر بخوانید: اسید فولیک چیست و چه خواصی دارد

در حال حاضر، مصونیت از بیماری برای همه ما اهمیتی ویژه دارد. از فاصله اجتماعی، تمیز کردن و شستن مناسب دست گرفته تا تلاش برای خواب بیشتر، ورزش و صد البته تقویت رژیم‌های غذایی سرشار از مواد مغذی. همه توافق دارند که تقویت سیستم ایمنی بدن از هر زمان دیگری مهم‌تر است. یکی از راه‌های تقویت ایمنی، مصرف ویتامین سی است.

ویتامین سی یک ویتامین محلول در آب است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند. این ویتامین نقش مهمی در سیستم عصبی، متابولیسم و ایمنی دارد. علاوه بر این، ویتامین سی به جذب ریز مغذی‌ها، به ویژه آهن کمک می‌کند.

 

چه مقدار ویتامین سی روزانه نیاز داریم؟

به گفته مایر، مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) برای ویتامین سی بسته به سن و جنس از ۱۵ میلی گرم تا ۱۲۰ میلی گرم در روز است. این میزان، در صورت بارداری و شیردهی افزایش می‌یابد.

ویتامین c

 

مصرف زیاد ویتامین سی به چه دردی می‌خورد

 


ویتامین سی یک ماده مغذی مهم برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی است. با این حال، مطالعات نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد آن به صورت مکمل، هیچ فایده‌ای در مبارزه با بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی ندارد. مصرف ویتامین سی بیشتر، لزوماً بهتر نیست. زیرا بدن ما می‌تواند همزمان فقط چند صد میلی گرم از آن را جذب کند. بر این اساس مقدار توصیه شده غذایی آن برای زنان بزرگسال، ۷۵ میلی گرم در روز و برای مردان بزرگسال، ۹۰ میلی گرم در روز تعیین شده است. هر مقدار بالاتر از این، از طریق ادرار دفع می شود.

بیشتر بخوانید: ویتامین های مورد نیاز بدن چیست و از چه موادی تامین می شود

 

نمی‌توان بیش از حد ویتامین سی مصرف کرد؟

از آنجا که ویتامین سی محلول در آب است، سمیت کمی دارد و در دوزهای بالا با عوارض جانبی ارتباط ندارد. با این حال، انجمن‌های غذا و تغذیه، سطحی از تحمل برای ویتامین سی در بدن را تعیین کرده‌اند، مبنی بر اینکه مصرف طولانی مدت ویتامین سی بالاتر از مقدار لازم بدن، ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.

 

ویتامین ث

با احتیاط ویتامین مصرف کنید

اگر داروهای خاصی مصرف می‌کنید، باید نسبت به مصرف مکمل‌های ویتامین سی محتاط باشید. مکمل‌های ویتامین سی ممکن است با انواع مختلفی از داروها مانند استاتین‌ها، شیمی درمانی و پرتودرمانی تداخل داشته باشند. صرف نظر از سابقه پزشکی و دوز مصرفی، همه باید قبل از مصرف مکمل‌های ویتامین سی حتما با پزشک خود مشورت کنند.

 

ویتامین سی درچه خوراکی‌هایی وجود دارد

مقادیر زیادی ویتامین سی در سبزیجاتی مانند انواع کلم، بروکلی، بروکسل، سیب زمینی، اسفناج و گوجه فرنگی یافت می‌شود. همچنین مرکبات و آب مرکبات و توت فرنگی نیز منبع غنی ویتامین سی محسوب می‌شوند.

 

اثر ویتامین سی روی سایر بیماری‌ها 

افرادی که فشار خون بالایی دارند، در ریسک بالاتری نسبت به بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. ایجاد تغییر در رژیم غذایی جهت تنظیم سطح فشار خون ضروری است. ویتامین ث نقش کلیدی در کنترل فشار خون بازی می کند. مطالعات نشان داده اند که ویتامین ث هم چنین به بیماران با فشار خون بالای مزمن، کمک کرده است تا زودتر بهبود یابند.

 

 

التیام آب مروارید


طی چندین مطالعه اثبات شده است که ویتامین ث می تواند احتمال پیشرفت آب مروارید را کاهش دهد. این مطالعات بر روی زمین بالای 50 سال متمرکز بوده اند و نشان دادند که مصرف طولانی مدت این ویتامین می تواند احتمال آب مرواریدمربوط به سنین بالا را کاهش دهد. مقدار مصرف باید مستمر و البته برای زنان و مردان متفاوت باشد.

 مبارزه با سرطان


مصرف بسیار بالای میوه و سبزیجات تازه با کاهش احتمال ابتلا به سرطان کاملا مرتبط است. این خوراکی ها بخش ضروری از رژیم غذایی هستند. شما اطمینان خواهی یافت که همه مواد معدنی و ویتامین ها به خصوص ویتامین ث را از آنها دریافت خواهی کرد. مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف ویتامین ث می تواند احتمال ابتلا به سرطان های، ریه، حنجره، دهان، روده بزرگ، گلو و معده را کاهش دهد.

 

ایمنی بدن

 

 کاهش احتمال سکته مغزی


با افزایش مصرف ویتامین ث از میوه ها و سبزیجات؛ ریسک ابتلا به سکته مغزی می تواند کاهش پیدا کند. این بیماری قلبی عروقی می تواند با مصرف فراوان ویتامین ث کاهش پیدا کند. این موضوع سطح فشار خون را تثبیت می کند که بروز مشکلات قلبی هم با این کار دور می شوند. این ویتامین همچنین رادیکال های آزاد در بدن را از بین می برد که علت عمده یسکته مغزی هستند.
 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.