2024/04/19
۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
خواص رزماری  از کمک به رشد مو تا درمان انواع سرطان

خواص رزماری از کمک به رشد مو تا درمان انواع سرطان

رزماری گیاهی است خوشبو که هم در غذا استفاده می شود و هم خواص درمانی زیادی دارد. همه خواص رزماری را اینجا بخوانید

جامعه پویا - رزماری گیاهی است مدیترانه ای اما شما می توانید به راحتی آن را در ایران هم پیدا کنید. این گیاه را می توانید در عطاری ها پیدا کنید. 


گیاه معطر رزماری بعنوان چاشنی در غذاهای مختلف شامل انواع سوپ‌ها، سس‌ها و خورش‌ها استفاده می‌شود.

در مورد کاربردهای پزشکی مفید و بیشمار این گیاه که برگ‌هایی سوزنی شکل با گل‌هایی صورتی، آبی یا بنفش رنگ دارد زیاد تحقیق شده و نتایج شگفت انگیزی به دست آمده است. رزماری هرچند یک گیاه مدیترانه ای است اما در بیشتر قسمت های کشورمان هم کشت می شود و به راحتی در آپارتمان هم می توان آن را کشت کرد. بنابراین برای تهیه آن با هیچ مشکلی مواجه نخواهید بود. کافی است این گیاه پرخاصیت را در رژیم غذایی خود قرار دهید. 

رزماری

 

بیشتر بخوانید: بادرنجبویه چیست و چه خواصی دارد

پیشگیری از سرطان

گروهی از ترکیب‌های موجود در رزماری خاصیت ضد سرطانی دارند که در مطالعات مختلف تاثیر آن روی سرطان‌های روده بزرگ، لوسمی،کولون،پانکراس،پستان،پروستات،تخمدان ها،گردن رحم،مثانه،کبدو ریه

 

رزماری مدت‌ها است که به دلیل ویژگی‌ تقویت حافظه شناخته شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد این گیاه دارای «اسید کارنوسیک» است که در حفظ سلامت اعصاب و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر است. همچنین بوییدن این گیاه در تقویت حافظه نقش دارد. دانش اموزانی که برای کنکور آماده می شوند می توانند از این گیاه برای تقویت حافظه استفاده کنند. رزماری در ایجاد تمرکز بسیار موثر است. 

 

بیشتر بخوانید: سیاه دانه چه مضرراتی دارد؟ چه کسانی نباید سیاه دانه مصرف کنند

 دیگر خاصیت رزماری ایجاد شادابی است. این گیاه می تواند فرد را شاداب کند و افسردگی را از بین ببرد. محققان معتقدند بوییدن رزماری علاوه بر تقویت حافظه در بهبود خلق و خو د افزایش روحیه مثبت در افراد نیز تاثیرگذار است. کسانی که دچار ضربه های روحی آنی شده اند می توانند از دم نوش رزماری استفاده کنند. این دم نوش خاصیت نشاط اوری بالایی دارد. 

 

خواص رزماری

در طول قرن‌های گذشته رزماری به عنوان درمان طبیعی میگرن شناخته شده است. افراد مبتلا به سردردهای میگرنی می‌توانند مقداری رزماری را در آب بجوشانند سپس با آن بخور دهند. این بخور مانند مسکن عمل می کند. از آنجایی که سردردهای میگرنی ناشی از فشارهای عصبی است بنابراین رزمای می تواند بسیار موثر باشد. 
همچنین از روغن رزماری می توانید برای دردهای عضلانی استفاده کنید. همانطور که گفته شد رزماری یک مسکن بسیار قوی است . درد ناشی از کوفتگی و گرفتگی عضلانی یا دردهای استخوانی و آرتروز را تسکین می دهد. 
رزماری دارای دو عنصر ضد التهابی یعنی «اسید کارنوسیک» و «کارنوسل» است. این دو عنصر برای COX-2 که آنزیم ایجاد کننده درد و التهاب در بدن است نقش بازدارنده را بازی می‌کنند.

 

 

خواص رزمای برای قسمت های مختلف بدن


 تقویت سیستم ایمنی: مصرف این گیاه به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالا و ضد التهابی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

 کمک به هضم غذا: رزماری اغلب برای درمان مشکلات گوارشی همچون بهم خوردگی معده، سوء هاضمه و یبوست و مشکلات گوارشی دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

 

بیشتر بخوانید: گیاه والک یا سیرجنگی چیست و چه خواصی دارد

 کمک به رشد مو: گیاه رزماری همچنین موجب تحریک ریشه مو و رشد آن می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که دچار ریزش مو هستند، می‌توانند مقداری افشرده این گیاه را روی پوست سر بمالند و سپس سرشان را ماساژ دهند.

 

خواص درمانی رزماری

 کمک به گردش خون: مصرف روغن گیاه رزماری به عنوان درمانی طبیعی برای افرادی که گردش خون ضعیف دارند، توصیه می‌شود هرچند تاکنون هیچ مطالعه‌ علمی برای تایید این تاثیر رزماری انجام نشده است.

 بهبود بوی دهان: گیاه رزماری شست‌وشو دهنده طبیعی دهان محسوب می‌شود. برای استفاده از این خاصیت رزماری، مقداری از آن را داخل آب گرم خیس کنید و پس از صاف کردن آن، مایع را داخل دهان شست‌وشو دهید.


نکته


توجه داشته باشید رزماری را فقط به صورت دم نوش و بخور می توان استفاده کرد. روغن آن را به هیچ وجه به صورت خوراکی استفاده نکنید. چراکه دچار مسمومیت می شود. ژل رزماری را هم می توانید به صورت موضعی استفاده کنید. 
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.