2024/04/19
۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
رژیم غذایی برای داشتن کبد سالم چیست؟چطور از کبد مراقبت کنیم؟

رژیم غذایی برای داشتن کبد سالم چیست؟چطور از کبد مراقبت کنیم؟

کبد یک عضو مهم بدن است که در صورت بیمار شدن سلامت همه قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. برای اینکه کبد سالم داشته باشید این مطلب را بخوانید

جامعه پویا - کبد یکی از مهمترین اعضای بدن است که در صورت بیمار شدن  همه اعضای بدن آسیب وارد می شود و خطر مرگ دارد. بنابراین سلامت کبد به اندازه سلامت قلب و سایر اعضای حساس بدن مهم است. 
مصرف، سیگار، الکل، نوشابه، ورزش نکرد و چاقی زیاد یکی از مهمترین دلایل آسیب رسیدن جدی به کبد است. 
اگر عمر طولانی برایتان اهمیت دارد و می خواهید سالم زندگی کنید حتما باید مراقب سبک زندگی خود باشید. 
برای اینکه کبدی سالم داشته باشید باید برخی خوراکی ها را بیشتر استفاده کنید و برخی را اصلا استفاده نکنید.

 

نوشیدن قهوه برای کبد مفید است

تحقیقات نشان داده که یکی از مهم‌ترین فواید قهوه، جلوگیری از سرطان کبد است. همچنین قهوه از ایجاد فایبروسیس‌ها (دگرگشتی، نوعی اختلال در سوخت و ساز سلول) نیز جلوگیری می‌کند. در تحقیقات نشان داده شده، افرادی که از هپاتیت نوع سی رنج می‌برند با نوشیدن قهوه از فعالیت بیشتر ویروس هپاتیت جلوگیری می‌کنند.

 

 

 دوری از غذاهای چرب و شیرین

شاید جالب باشد که بدانیم کبد چرب با چاقی شکمی رابطه مستقیم دارد. همچنین کسانی که در رژیم غذایی خود از شکر زیاد استفاده می‌کنند، به کبد خود آسیب می‌رسانند؛ زیرا شکر گرسنگی را محدود کرده و سطح ترشح انسولین خود را کاهش می‌دهد. در این بین سلول‌های کبد برای مقابله با کمبود سوخت،اقدام به ذخیره کردن چربی در خود می‌کنند که موجب انواع بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب می‌شود.

 

رژیم غذایی برای سلامت کبد

 

 رژیم مدیترانه‌ای امتحان کنید

سلامت کبد در گرو خوراک سالم است. رژیم سالم بر کیفیت زندگی و سلامت ما اثرگذار است پس برای بالا بردن سطح کیفی زندگی خود هم که شده، از رژیم سالم مدیترانه‌ای استقبال کنیم. 

 

 

استفاده از مواد غذایی آنتی اکسیدان دار

کبد اولین خط دفاعی بدن در برابر دنیای بیرون است. ما می‌توانیم این خط دفاعی را با استفاده از مواد  آنتی‌اکسیدان‌ قوی‌تر کنیم. از جمله مواد غذایی آنتی‌اکسیدان‌دار می‌توان شکلات تلخ، توت فرنگی، تمشک، کلم قرمز، لوبیا، چغندر و اسفناج را نام برد.

 

بیشتر بخوانید: رژیم کتوژنیک چیست و چه فوایدی دارد

فعالیت بدنی بیشتر

انجام بیش از ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته برای سلامتی کبد توصیه می‌شود. بالا بردن متابولیسم (سوخت و ساز) بدن یکی دیگر از راه‌های داشتن بدنی سالم است.

 

برای مراقبت از کبد چه کنیم

 استفاده کنترل شده از مکمل ها

استفاده بی جهت از قرص‌های مکملی که به بدن شما مواد اضافی می‌دهد به کبد آسیب مستقیم می‌رساند. بهتر است ابتدا آزمایش‌های مربوطه را انجام داده و با مشورت پزشک، از این دسته از قرص‌ها مصرف کنید.

 

 

برای داشتن کبد سالم چه چیزهایی را نخوریم

 

قند

مصرف زیاد قند فقط برای دندان‌ها بد نیست بلکه می‌تواند به کبد شما نیز آسیب برساند. این عضو برای تهیه چربی از یک نوع قند به نام فروکتوز استفاده می‌کند. فروکتوز زیاد در بدن باعث ایجاد چربی و در نتیجه منجر به بیماری کبدی می‌شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که قند می‌تواند به اندازه الکل به کبد آسیب برساند، حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید. این یک دلیل دیگر برای محدود کردن غذاهای دارای قند اضافه شده، مانند نوشابه، شیرینی و آب نبات است.

 

بیشتر بخوانید: آیا چای سبز لاغر می کند؟ خواص چای سبز چیست

اضافه وزن

چربی ناشی از اضافه وزن می‌تواند در سلول‌های کبد شما تجمع کند و منجر به بروز بیماری کبد چرب شود. این بیماری کبد شما را متورم و بافت کبد را سفت می‌کند. اگر اضافه وزن دارید، میانسال یا مبتلا به دیابت هستید، به احتمال زیاد به بیماری کبد چرب مبتلا خواهید شد. البته شما ممکن است بتوانید با رژیم غذایی و ورزش، این بیماری را متوقف کنید.

 

مواد غذایی مناسب کبد

مکمل‌های گیاهی

حتی اگر بر روی محصول برچسب «طبیعی» نصب شده باشد هم ممکن است برای شما خوب نباشد. شما همیشه باید قبل از مصرف هر گونه گیاهان دارویی با پزشک خود مشورت کنید تا از سالم بودن آنها یا مضر نبودن برای بدن شما به طور خاص اطمینان حاصل کنید.

 

 

دوز بالای ویتامین آ

بدن شما به ویتامین آ احتیاج دارد و خوب است که آن را از گیاهانی مانند میوه و سبزیجات تازه، به ویژه آنهایی که قرمز، نارنجی و زرد هستند دریافت کند. اما اگر مکمل‌هایی مصرف می‌کنید که مقادیر زیادی ویتامین آ دارند، ممکن است باعث بروز مشکل در کبد شما شد. بنابراین قبل از مصرف ویتامین آ اضافی، با پزشک خود مشورت کنید.
 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.