پیشنهادات ما
طرز تهیه دونات  مغزدار شکلاتی

طرز تهیه دونات مغزدار شکلاتی

طرز تهیه دونات مغزدار شکلاتی بسیار خوشمزه را اینجا بخوانید.

جامعه پویا -دونات نوعی شیرینی بسیار خوشمزه است که در همه جای دنیا طرفداران زیادی دارد. 
در ایران به دونات پیراشکی هم گفته می‌شود که بسیار هم خوشمزه و پرطرفدار است. برای اینکه دونات یا پیراشکی خوشمزه ای داشته باشید پیشنهاد می‌شود از مواد اولیه استفاده کنید. 

 

 

طرز تهیه دونات مغزدار شکلاتی
مواد لازم برای تهیه دونات شکلاتی:

 شیر یا آب ولرم    1 لیوان 
 شکر    4 قاشق غذاخوری 
 مایه خمیر فوری    1 قاشق غذاخوری 
تخم مرغ     2 عدد 
 نمک    نوک قاشق چایخوری 
 کره ی نرم شده    70 گرم 
 آرد    4 لیوان 

 


دستور پخت دونات شکلاتی :

 

برای طرز تهیه دونات شکلاتی، ابتدا 1 لیوان شیر را ولرم کنید تا حدی که انگشت را نسوزاند و بعد به آن 1 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید.

بعد 1 قاشق غذاخوری پودر مایه خمیر فوری را روی آن بپاشید و سپس در ظرف را ببندید و 10 دقیقه در جای گرم قرار بدهید تا خمیر مایه عمل بیاید. (پف می کند و روی آن کف می شود در غیر این صورت، مایه خمیر فاسد بوده و عمل نکرده است)

داخل ظرف دیگری تخم مرغ ها و نمک و کره نرم شده و 3 قاشق غذاخوری شکر (می شود 5 قاشق هم ریخت) را کمی با همزن دستی بزنید سپس مایه خمیر را اضافه کنید و حدود 3/5 الی 4 لیوان آرد الک شده اضافه کنید. تا حدی آرد بزنید که خمیر نرمی بدست بیاید.

 

چگونه دونات شکلاتی درست کنیم

مواد را با دست مخلوط کنید و ورز بدهید تا حدی که خمیر به دست نچسبد آرد اضافه کنید مراقب باشید آرد زیادی نریزید که خمیر سفت می شود. حدود 10 دقیقه خمیر را ورز بدهید و آن را بلند کنید و داخل ظرف بکوبید. سپس در ظرف را سلفون بکشید و با حوله ای بپوشانید. بعد در محل گرمی حدود 1 ساعت قرار بدهید تا حجم آن 2 برابر شود.

در این مرحله اگر داخل خمیر انگشت بزنید جای انگشتتان پر نمی شود. بعد با کمی ورز دادن پف خمیر را بگیرید. اکنون چانه های کوچکی از خمیر بردارید و با کف دست صاف کنید و آن را قالب گرد بزنید و وسط آن را با قالب کوچکی بردارید (می توانید از قالب دونات استفاده کنید).

کف یک سینی را چرب کنید و دونات ها را داخل آن بچینید و روی آن ها را با حوله بپوشانید، حدود 5 دقیقه به آن ها استراحت بدهید سپس به آرامی آن ها را بردارید و داخل روغن داغ و فراوان سرخ کنید. 

زمانی که یک طرف دونات طلایی شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم نیمه سرخ شود و بعد دوباره برگردانید تا کاملا طلایی شوند.

بعد از سرخ شدن آن ها را روی دستمال آشپزخانه قرار بدهید تا روغن اضافی آن ها برود. بعد به سلیقه ی خود آن را تزیین کنید. ( با شکلات یا پودر قند و ... )

دونات مغزدار شکلاتی
 

نکته برای تهیه دونات شکلاتی:

 

• روشی که برای سرخ کردن در دو مرحله گفته شد باعث می شود که دونات ها بیشتر پف کنند و کامل مغز پخت شوند.

• برای قالب زدن دونات ها می توانید از دهانه ی لیوان و درب بطری نوشابه استفاده کنید.

• برای سرخ کردن دونات ها از تابه ای کوچک استفاده کنید تا روغن کمتری مصرف کنید.

• دقت کنید حتما از آرد و خمیرمایه ی مرغوب استفاده کنید.

• برای طرز تهیه دونات یا پیراشکی شکلاتی می توانید چند قاشق پودر کاکائو را با آرد آن مخلوط کنید.

• آرد باید 2-3 بار الک شود.

• تخم مرغ ها باید حتما به دمای محیط رسید باشند هرگز تخم مرغ را بلافاصله از یخچال خارج نکنید و از آن برای تهیه ی کیک و شیرینی استفاده کنید.


دونات شکلاتی بازاری

مواد لازم برای تزئین روی دونات:

 

 شکلات کاکائویی     100 گرم
 شکلات شیری     50 گرم
 ترافل    به مقدار لازم
 پودر گردو یا پسته     به مقدار لازم
طرز تهیه شکلات برای دونات شکلاتی :

شکلات کاکائویی و شکلات شیری را به روش بن ماری ذوب کنید و روی دونات ها بریزید و در آخر با ترافل و پودر گردو و پسته آن ها را تزیین کنید.
 

   

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.