جامعه پویا -شیرینی پنجره ای یا خاتون پنجره ای یک شیرینی بسیار خوشمزه و خاص برای عصرانه های دورهمی و دلچسب است که به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه "نان شیرمال" بسیار خوشمزه و مجلسی
مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای
۱ پیمانه آرد سفید
½ پیمانه نشاسته
۱ پیمانه شیر
۲ قاشق غذاخوری گلاب
۳ عدد تخممرغ
۱ قاشق غذاخوری زعفران (آب شده)
½ قاشق چایخوری وانیل
پودر قند به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
پودر هل: به دلخواه
بیشتر بخوانید : طرز تهیه بامیه ترکی بسیار لذیذ+دستور پخت شیرینی پزهای ترکیه ای
دستور پخت شیرینی پنجره ای
ابتدا نشاسته، شیر و گلاب را در ظرف ریخته و با همزن به خوبی مخلوط کنید. سپس تخممرغ را اضافه کنید و در حالی که هم میزنید، وانیل را به مخلوط اضافه کنید. حالا آرد (آرد الک شده) را به آرامی در ظرف ریخته و همزمان با همزن به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
آنقدر به هم زدن این مواد با هم ادامه دهید تا مایه شیرینی کاملا یکدست و صاف شود.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه کیک سیب خانگی با دارچین و گردو و هل
زمانی که مخلوط یا همان مایه کیک آماده شده را از صافی رد کنید، گلولهها و ناخالصی مواد شیرینی پنجرهای گرفته میشود. در آخر روی ظرف سلفون کشیده یا درب آن را بگذارید و مایه را نیم ساعت در یخچال قرار دهید. در این مدت خمیر شیرینی ور خواهد آمد. حالا دوباره مواد را با همزن هم بزنید. در آخر مایه تهیه شده باید مانند تصویر زیر باشد (نه سفت و نه شل).
به مقدار لازم درون ماهیتابه روغن ریخته و آن را روی اجاق گاز با شعله متوسط (حرارت زیاد باعث سوختن روغن و شیرینیها میشود) قرار دهید. شما باید اجازه دهید روغن به طور کامل داغ شود. قبل از سرخ کردن شیرینیها، ابتدا چند ثانیه قالب شیرینی را در روغن قرار دهید تا قالب داغ شود. به این ترتیب خمیر بهتر به قالب خواهد چسبید. البته دقت کنید که قالب خیلی داغ نشود، چراکه باعث سوختن شیرینی خواهد شد. از طرفی داغ نبودن قالب باعث میشود خمیر به قالب نچسبد.
اکنون قالب داغ شده را در مایه شیرینی فرو ببرید. البته دقت کنید مواد نباید از لبههای قالب بالا بیاید، زیرا از قالب جدا نشده و شیرینی خراب خواهد شد. وقتی قالب کاملا به مایه شیرینی آغشته سد، قالب را در ماهیتابه گذاشته و به طرفین تکان دهید تا خمیر از قالب جدا شود. بعد از اینکه رنگ شیرینی پنجره ایها کمی طلایی شد، با استفاده از کفگیر شیرینیها را به آرامی در بیاورید و روی توری یا دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
نکته
بهدلیل خاصیت ته نشینی نشاسته در حین سرخ کردن، قبل از قرار دادن قالب در ظرف، مایه را هم بزنید.
به دو علت مایه به قالب چسبیده نمیشود؛ ممکن است روغن داغ نبوده و دلیل دیگر داغ بودن بیش از حد قالب است.
هنگامی که قالب را درون روغن قرار میدهید، باید قالب کاملا درون روغن فرو برود تا مایه راحت جدا شود.
قبل از اینکه قالب را در مایه بگذارید، ابتدا هر بار ۳ ثانیه قالب را در روغن قرار دهید تا داغ شود.