جامعه پویا -شربت آلبالو در فصل تابستان تهیه میشود و یکی از نوشیدنیهای بسیار عالی است که میتواند در گرمای تابستان حال همه ما را خوب کند.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ بسیار خوشمزه و مجلسی
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو:
آلبالو ۱ کیلوگرم
شکر ۲ کیلوگرم
آب ۱ لیوان
وانیل نصف قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه شربت آلبالو
آلبالوها را شسته و پاک کنید. بهتر است هستههای آلبالو را هم جدا کنید. برای جداکردن هستهها هم میتوانید از دستگاه هستهگیر آلبالو استفاده کنید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، بهراحتی هسته از آن جدا میشود. آلبالوهای هسته گرفته را ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، (یکلایه شکر؛ یکلایه آلبالو)
بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی استفاده کنید. آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعلهپخشکن روی حرارت بگذارید.
شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره میشود، و همینطور شعله را خیلی زیاد نکنید چون بهسرعت میسوزد و قهوهایرنگ میشود. بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملاً حل شود.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه مربای آلبالو خوشرنگ
بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید. از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید. در ضمن آلبالوها را در شربت فشار ندهید چون از شفافیت رنگ شربت میکاهد.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه کمپوت گیلاس به سبک کارخانه ها بسیار ساده و آسان در خانه
نکات مهم در تهیه شربت آلبالو:
بهطورکلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم.
شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند میشود و مزهاش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود.
اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب میکند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل میشود.
اگر آلبالوها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
به شربت آلبالو غالباً وانیل میزنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
از آلبالوی باقیمانده در شربت آلبالو میتوانید مربای آلبالو درست کنید.
برای تزیین پارچ شربت میتوانید آلبالوهای تازه و هسته گرفته شده را حلقهحلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.
نکات مهم:
● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود میآید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● شکرکزدن مربا و شربت
این حالت در زمانی به وجود میآید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربتهای شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.