جامعه پویا - شیرینی های ریز مانند شیرینی مشهدی برای ایام نوروز طرفدار بسیاری دارد چون حجم آن کم است و کالری کمی وارد بدن می کند. تهیه این شیرینی های کوچک با طعم عالی و مطابق سلیقه خودتان در خانه امکان پذیر است.
شیرینی مشهدی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و ریزی است که به راحتی می توان در خانه تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی
کره یا روغن جامد: ۱۰۰ گرم
پودر قند: نصف پیمانه
وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
شهد یا عسل: ۱ قاشق مربا خوری
شیر یا آب ولرم: یک قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: ۱ قاشق غذا خوری
آرد: ۱ و نیم پیمانه
مواد لازم برای تزیین
شکلات شیری و کاکائویی ذوب شده: به مقدار لازم
مارمالاد و ژله مغزی: به مقدار لازم
پودر پسته: به میزان دلخواه
پودر نارگیل: به میزان دلخواه
طرز تهیه و دستور پخت شیرینی مشهدی
ابتدا کره یا روغن جامد را آب میکنیم البته نه اینکه گرم باشند؛ و به همراه پودر قند و وانیل به مدت ۲ دقیقه با همزن هم میزنیم تا کرم رنگ شود. بعد یک عدد زرده تخم مرغ را هم به آن اضافه میکنیم و دو دقیقه دیگر هم با همزن هم میزنیم. سپس یک قاشق عسل یا شهد را به همراه آب یا شیر ولرم به بقیه مخلوط اضافه میکنیم و مقداری دیگر هم میزنیم و بعد پودر کاکائو را اضافه و با همزن هم میزنیم. در آخر هم آرد را کم کم اضافه کرده و با قاشق هم بزنید تا خمیر در ظرف جمع شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی لوزپسته به سبک قنادی های یزدی
خمیر احتیاج به ورز دادن ندارد و اگر زیاد هم بزنید به روغن میفتد که مناسب نیست. خمیر آماده شده را داخل نایلون گذاشته و برای نیم ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از نیم ساعت خمیر آماده شده را در داخل نایلون به ضخامت نیم سانت پهن و صاف کنید تا کاملا تمام قسمتهای آن یکدست شود. بعد با قالبهای مختلف یا گرد آنها را قالب بزنید. کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و شیرینیها را با کمی فاصله میچینیم. وسط نصف شیرینیهای قالب زده را هم با پشت سر ماسوله گرد خالی میکنیم. شیرینیها را با دمای فر ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه میپزیم و پس از سرد شدن شکلات شیری و کاکایویی را به صورت جداگانه به روش بن ماری ذوب کنید و با ماسوله روی شیرینیهایی که وسطشان خالی شده تزیین میکنیم و به همین ترتیب هر تعدادی که دوست دارید با شکلات، بادام، پودر پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی روح افزا مجلسی و خوشمزه با دستور پخت شیرینی پزهای حرفه ای
وسط شیرینیهای ساده و خالی نشده مقداری مارمالاد یا ژله مغزی میریزیم. شیرینیهای ساده را در زیر و شیرینی حفرهدار تزیینشده را روی قسمت زیری قرار دهید تا شیرینیها جفت شوند.
شیرینی مشهدی بدون فر
مواد را طبق آنچه گفتیم آماده کنید. یک قابلمه یا تابه که درش خوب کیپ شود انتخاب کنید. بعدیک پایه ی فلزی کوتاه و یا یه کاتر فلزی راداخل تابه قرار بدهید، حالا در ظرف رو ببندید و یک ربع زودتر روی حرارت قرار دهید تا داخل آن گرم شود بعد شیرینی ها را روی سه پایه قرار دهید بعد از یک ربع چک کنید، نباید شیرینی ها زیاد در این حالت بماند چون خشک می شود. وقتی شیرینی ها آماده شد آن را بردارید.
نکته
کره های حیوانی که از گاو تهیه می شود طعم بسیار خوب و عالی دارد می توانید از این کره ها به جای روغن استفاده کنید.
می توانید به مواد زعفران اضافه کنید تا خوشرنگ و خوش طعم شود.
اگر مهمانهایی دارید که دیابت دارند می توانید از عسل های طبیعی که به عسل درمانی مشهور است استفاده کنید تا آنها هم بتوانند از شیرینی استفاده کنند.